Winactie: Verraad 3x

Op 15 april verscheen Verraad bij Uitgeverij Aspekt geschreven door Roel van Duijn. Ik was aanwezig bij de boekpresentatie zie linkje naar het verslag hier. Wij hebben goed nieuws voor jullie we mogen in samenwerking met Uitgeverij Aspekt 3 exemplaren van dit prachtige boek verloten. Ook kans maken? Lees dan snel verder….

 duijn_verraad_cvr

Een stukje over het boek:

In het donker brengen twee ex-pacifisten een bom aan op de spoorlijn waar een Wehrmachttrein zal rijden. Het is 1942. Een van de twee is Herman, de ex-schoonvader van de schrijver. Er is verraad en Herman en zijn vrienden verdwijnen naar concentratiekamp Vught. Zijn vrouw Leen gaat naar de Sicherheitsdienst en verleidt een Hauptscharfu¨hrer met een oog voor vrouwelijk schoon. Dit alles om haar man te redden.

‘Als ik op zo’n manier ben bevrijd dan wil ik liever terug naar het kamp’, roept Herman verontwaardigd uit als hij het verhaal hoort. Hij jojoot tussen vreugde over zijn herwonnen vrijheid en weerzin over het idee dat zijn vrouw in de armen van de vijand lag en daardoor verraad zou hebben gepleegd.

Roel van Duijn onderzocht de familieverhalen en legt na driekwart eeuw de historische werkelijkheid over deze overspelige bevrijding bloot. Tevens werpt hij licht op de tot nu toe vrijwel onbekend gebleven Twentse verzetsgroep Hazemeijer. Deze reconstructie van een verborgen geschiedenis rehabiliteert de als moffenhoer beschuldigde verzetsvrouw Leen. Ook staat hij stil bij de rol van een mysterieuze SD-er. ‘Verraad’ blijkt soms trouw. Het boek staat ook pal voor de rol van de vrouw in het verzet, dat ten onrechte onderschat is.

leenweel

Hoe maak je kans?

-Door onze instagrampagina te volgen via deze link:  https://www.instagram.com/virtualbeautymagazine *

*Heb je geen instragram? Like dan de fb pagina via deze link https://nl-nl.facebook.com/Virtual-Beauty-147775071915783

-Laat hieronder een comment acher  dat je meedoet met welke stap je hebt doorlopen(pagina like op facebook of een follow op instagram)

Reglement:

-1 boek per persoon!

-Winnaars worden op 25 juli gemaild (vul een geldige e-mailadres in op het commentformulier).

-Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

-Deze actie loopt tot en met 20 juli!

– De winnaar/winnares dient te reageren binnen 7 dagen na ontvangst van mijn mail. Indien  de winnaar/winnares niet reageert binnen de hierboven genoemde termijn, dan wordt er op de achtste dag een andere winnaar aangewezen.

panda-151705_640

Heel veel succes allemaal!!!

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Winactie: Verraad 3x

  1. Joepie je hebt zoveel winacties ik kan ze nauwelijks bijhouden. Goed dat ik deze nu zie. Ik wil zeker kans maken op verraad. Ik volg je op instagram en op facebook. Ook heb ik de actie gedeeld.

  2. Zou ook zielsveel mee willen loten mocht ik bij een van de winnaars horen schenk ik mijn boek aan mijn lieve vriend Frens die heeft een hele collectie boeken tot betrekking oorlog W.O 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.