Alka eerste basische creme in Nederland

Last van droge benen, rode vlekjes op je gezicht of eczeem op je handen? Dan is de nieuwe Alka creme wellicht iets voor jou. De Alka creme is de eerste basische crème van Nederland met een pH van 8.2; precies de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen.

thumbnail_Alka-Creme-NL-web.jpg

Huidvernieuwing:

Elke 15 tot 30 dagen heb je een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is de juiste zuurgraad ontzettend belangrijk. De huidcel wordt geboren in een omgeving waar de pH-waarde tussen de 7.5 en 8.5 ligt, daar groeit hij op tot een gezonde, sterke cel. Tijdens zijn leven reist hij steeds een stukje verder omhoog, naar de opperhuid. Door zijn korte leven heen wordt het rondom hem steeds ietsje zuurder. In de lederhuid is de pH-waarde iets boven de 7 en begint de cel al dunner en droger te worden. Daarna sterft hij af en komt in de hoornlaag terecht die door afvalstoffen en dode huidcellen met een pH-waarde onder de 6 altijd een beetje zuur is. Dat is in principe geen probleem, zolang het maar niet té zuur wordt. Dan is het tijd om terug te gaan naar de basis, met behulp van een basische crème.

thumbnail_Alka-Creme-tube-HRNL.jpg

Evenwichtige huid

Er gaat geen dag voorbij zonder verzuring, maar de laatste jaren raakt het evenwicht steeds vaker zoek. Luchtvervuiling, stress, een snelle ongezonde hap – het zorgt allemaal voor meer zuur. Ons lichaam kan alle afvalstoffen niet meer verwerken, waardoor ook huidproblemen toenemen. Een huid met de juiste zuurgraad straalt, is het evenwicht verstoord dan ontstaan allerlei klachten. Zo floreren huidschimmels in een zure omgeving met een pH tussen de 3.5 en 5, puistjes ontstaan als grote hoeveelheden afvalstoffen de poriën verstoppen. De ideale pH-waarde voor de huid ligt tussen de 7 en de 9 en om dat te behouden is het belangrijk basische producten te gebruik om te reinigen, verzorgen en te voeden. Zeep met een pH-waarde onder de 6,5 of juist zeer basisch met een pH-waarde boven de 10 is daarom niet geschikt voor de huid en kan die zelfs beschadigen.

Ook geschikt voor kinderen:

Alka Crème kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

aroni-738302_960_720.jpg

Verkrijgbaar bij de drogisterijen en gezondheidswinkels voor €39,95 ( 200ml).

 

 

2 thoughts on “Alka eerste basische creme in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.