Gouden boekenstapel voor Carry Slee

Gisteren werd aan schrijfster Carry Slee de Gouden Boekenstapel uitgereikt. Zij ontving deze Award voor de verkoop van meer dan vijf miljoen boeken. Nooit eerder is er een Award uitgereikt aan een auteur voor de verkopen van zo veel boeken. Slee werd  met de prijs verrast door acteer- en presentatieduo Vajèn van den Bosch en Lennart Timmerman.

thumbnail_gouden-boekenstapel-voor-carry-slee-met-vajen-van-den-bosch-en-lennart-timmerman-10okt2016

 

Carry Slee publiceert sinds 1989 haar kinderboeken. Er is in Nederland bijna niemand onder de 30 jaar die geen boeken van haar heeft gelezen. In totaal heeft zij 85 titels geschreven, dat zijn er gemiddeld drie per jaar. Haar meest verkochte titels zijn Spijt!, Afblijven! en de bundel Lekker Weertje Koekepeertje. Slee schrijft boeken voor jonge kinderen maar ook voor tieners. In 2001 verscheen Moederkruid, haar eerste roman voor volwassenen, die genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Onlangs verscheen haar nieuwste titel, de 12+ roman Verdacht  bij Overamstel uitgevers.

Carry Slee (1949) is misschien wel de populairste kinderboekenschrijfster van Nederland. In haar boeken maakt zij onderwerpen als discriminatie, drugs en pesten bespreekbaar. Slee heeft meerdere prijzen op haar naam staan; zo heeft zij negen keer de Nederlandse Kinderjury gewonnen en vijf keer de prijs van de Jonge Jury. In 1999 schreef zij het Kinderboekenweekgeschenk Bikkels. In 2010 werd Slee benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdrage aan de literatuur. Vier van haar jeugdboeken zijn tot musicals bewerkt: Hot or Not, Afblijven en Spijt! In januari 2017 vindt de première plaats van de nieuwste theatermusical Razend. Daarnaast zijn acht van haar boeken verfilmd: Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser, Razend (Rembrandt Award voor Beste Jeugdfilm 2012), Spijt!, Pijnstillers en Kappen, die vanaf half december 2016 in de Nederlandse bioscopen draait. Hiermee is Slee de meest verfilmde schrijfster van Nederland.

Pssst wij verloten tot en met 19 oktober twee exemplaren van Verdacht. Ook kans maken? Klik dan hier om mee te doen. 

 

3 thoughts on “Gouden boekenstapel voor Carry Slee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.