Bijzondere gedichten in tweetalige bundel De Rode Adem – Le Souf

Bij Uitgeverij Boekenbent is onlangs het tweetalige bundel De Rode Adem- Le Souf verschenen.

 

Cover De Rode Adem - Le Souffle Rouge - Hanneke Pril (5).jpg

 

Vanaf haar zevende opgroeiend in Tunesië is Hanneke ter Hoven in de loop van de tijd een persoon uit drie culturen geworden: ze heeft Nederlandse ouders, gaat naar een Franse school en woont in Sousse, de derde stad van Tunesië. Als adolescent vraagt ze zich dan ook vertwijfeld af : ‘Ben ik Nederlandse, Française of Tunesische?’. Stukje bij beetje wordt het antwoord op de worsteling aangaande haar identiteit duidelijk : ‘Ik ben mezelf’. Maar achter dat inzicht gaat een dieper probleem schuil: ‘Wie ben ik eigenlijk?’ In moderne, originele en luchtige gedichten, zonder pathos, maar met een mix van zelfanalyse en mysterie, probeert Hanneke ter Hoven in deze bundel een antwoord te vinden op haar cruciale vraag.

Hanneke ter Hoven verhuist als zeven jarig meisje met haar ouders naar Tunesië. Op haar achttiende vertrekt ze naar Parijs om Franse Taal en Letterkunde te studeren aan de Sorbonne. Ze promoveert met succes en keert terug naar Nederland. In 2014 publiceert ze haar debuutroman Tanja’s Reizen waarin ze haar multiculturele ervaringen heeft verwerkt.

Overige gegevens van het boek:

Uitgeverij: Boekenbent

ISBN: 9789462039278

86 pagina’s

De Rode Adem- Le Souf is verkrijgbaar bij bol.com voor €13,95. 

 
Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode geregeld: via acties.nl tot 70% korting op veel artikelen op bol.com (ook boeken zijn hier inbegrepen). Klik nu hier om gebruik te maken van de kortingscode. Wees er snel bij….

2 thoughts on “Bijzondere gedichten in tweetalige bundel De Rode Adem – Le Souf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.