Nieuwe einde de hartsvriendin Heleen van Royen

De hartsvriendin van Heleen van Royen heeft niet langer een open einde. Voor de nieuwe editie die vandaag verschijnt is het laatste hoofdstuk door de bestsellerauteur herschreven; lezers die graag wilde weten hoe het afloopt met Yvonne en haar hartsvriendin Mona, krijgen nu antwoord. Degenen die de originele editie al in hun bezit hebben kunnen het nieuwe laatste hoofdstuk gratis lezen op haar website.

thumbnail_heleen-van-royen-door-mark-uyl

Foto credits: Mark  Uyl

In De hartsvriendin is Yvonne de Graaf gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne’s veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een vrouw die niet langer met zich laat sollen.

 

“Heleen van Royen doet in De hartsvriendin wat Brigitte Kaandorp doet in haar cabaretvoorstellingen en wat Sylvia Witteman doet in haar Volkskrant-columns. Je zou kunnen stellen dat Van Royen een inktzwart, ironisch wereldbeeld schetst. De Nederlandse huisvrouw anno nu ziet oprecht redding in die zogenaamde daadkracht, in diëten en dildo’s, maar De hartsvriendin toont er de vruchteloosheid van”, NRC Handelsblad.

 

g

Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met de everseller De gelukkige huisvrouw, waarvan ruim 500.000 exemplaren zijn verkocht. Ook haar romans Godin van de jacht, De mannentester en De hartsvriendin veroverden de bestsellerlijsten. Zowel De gelukkige huisvrouw als De ontsnapping zijn verfilmd en waren box office hits. Ook de filmrechten van Godin van de jacht zijn inmiddels verkocht. Van Royen heeft recent een documentaire over haar moeder gemaakt, die in 2017 in première zal gaan. Daarnaast is ze columnist (VrouwGlossy) en vaste tafelgast bij @Z, een programma over social media op RTL Z. Het werk van Van Royen is in meer dan veertien landen verschenen.

Verkrijgbaar bij de boekhandels voor €12,50.

 

5 thoughts on “Nieuwe einde de hartsvriendin Heleen van Royen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.