Samsung en Nxt Museum zoeken samen naar the next in moderne kunst en technologie

Schiphol, 3 juni 2021 – Samsung en het Nxt Museum werken samen om technologie en kunst toegankelijk te maken voor iedereen die zoekt naar the next in populaire cultuur. De multidimensionale samenwerking prikkelt nieuwsgierigheid, voedt creativiteit en helpt jonge mensen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Om de gezamenlijke inzet voor onderwijs voor iedereen kracht bij te zetten en de innovators van morgen te helpen, lanceren Samsung en Nxt een ambitieus onderwijsprogramma voor 16- tot 24-jarigen. 

Foto: Peter Tijhuis 

Hardware & kunstinstallatie:

Nxt Museum heeft een volledige, technische upgrade gekregen met Samsungs professional displays en Samsung Galaxy S20 FE smartphones. Ook zijn Samsung Galaxy Tab A7 tablets geïntegreerd door het hele museum om de ervaring voor bezoekers te verrijken. Het meeslepende kunstwerk ‘Distortions in Spacetime’ van kunstenaar Marshmallow Laser Feast, waarin de vorming van een zwart gat centraal staat, wordt bijvoorbeeld verrijkt met storytelling en educatieve inzichten op Samsung technologie. Zo kan iedere bezoeker zich verbonden voelen met het werk.

Nxt Lab x Samsung:

Samsung is de nieuwe officiële partner van Nxt Lab, een technische hub bij het Nxt Museum waarin educatie, onderzoek en ontwikkeling centraal staan. Het Nxt Lab is sinds kort uitgerust met interactieve Samsung displays. Zo wordt het publiek uitgenodigd te leren, experimenten, innoveren en samen te werken op het kruispunt van kunst, technologie, wetenschap en geluid.

Foto: Nxt Museum

Studio 404
Het belangrijkste initiatief dat uit de samenwerking is ontstaan, is een gratis, zesweeks onderwijsprogramma voor 16- tot 24-jarigen in Amsterdam. De sessies van Studio 404 worden vanaf 14 juli online en bij Nxt Lab gehost en omvatten lezingen, workshops en hands-on leren, en worden gegeven door experts die vooroplopen in hun vakgebied. De ambitie is om meer dan 300 jonge mensen uit te rusten met de ‘createch’ skills die zij nodig hebben om te slagen in de moderne wereld. Voor meer informatie en om je aan te melden voor Studio 404 ga je naar: nxtmuseum.com/nl/event/studio-404/.

“In het Nxt Museum vieren we de magie die ontstaat wanneer innovatieve kunst samengaat met de nieuwste technologie”, zegt Merel van Helsdingen, directeur van het Nxt Museum. “Met de steun van Samsung hopen we de volgende generatie te inspireren om de grenzen van creativiteit te blijven verleggen. Centraal in onze beide tentoonstellingen en educatieve programma’s staat het belang van leren over de toekomst om je te kunnen voorbereiden op het heden.”

“Samsung staat voor innovaties waarin de mens centraal staat, met als doel het leven van mensen te verrijken”, zegt Willem Visser, VP Mobile Division van Samsung Nederland. “Met onze technologie willen we jonge mensen de kans geven hun skills te ontwikkelen terwijl zij creatief zijn. Zo willen we de volgende generatie faciliteren.”

 

Over Samsung Electronics:

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

 

Over Nxt Museum:

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland gewijd aan New Media Art en is geopend in augustus 2020. Gedreven door een fascinatie voor de toekomst combineert Nxt Museum kunst, wetenschap en technologie om te zoeken, te laten zien en te vragen wat er gaat komen. Nxt Museum exposeert en geeft opdracht tot grootschalige, meeslepende kunstinstallaties geboren uit interdisciplinaire samenwerkingen tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, wetenschappers en musici. Door meeslepende, multi-zintuiglijke tentoonstellingen die een nieuw licht werpen op de wereld, bezoekers worden uitgenodigd om fysiek deel te nemen en te interageren, conceptueel en emotioneel met de kunst. Het drieledige programma van Nxt Museum, bestaande uit tentoonstellingen, performance en educatie, wordt geleid door haar missie om nieuwsgierigheid op te wekken, aannames uit te dagen en een open geest te hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.