ZALANDO LANCEERT BEAUTY-ASSORTIMENT MET DE CAMPAGNE ​ ‘​UNLEASH YOUR BEAUTY​’

BERLIJN, 15 augustus  2019 Zalando, Europa’s toonaangevende online platform voor mode en lifestyle lanceert zijn beautyassortiment in Nederland met de campagne ‘Unleash your Beauty’. Met deze campagne geeft Zalando een inclusieve kijk op het concept ‘schoonheid’.

Estee


Vanaf 28 augustus 2019 kunnen Nederlandse klanten beauty- en verzorgingsproducten kopen bij Zalando. Het met zorg samengestelde assortiment beauty- en verzorgingsproducten voor vrouwen en mannen omvat huidverzorging, make-up, haar- en baardverzorging en meer van populaire internationale en nichemerken ‘Unleash Your Beauty’ focust op waarden zoals ‘empowering’ en ‘zelfacceptatie’. De campagne toont producten die niet alleen functioneel zijn maar ook leuk om mee te experimenteren.

Vanaf​ ​28 augustus​ ​kunnen consumenten in Nederland hun favoriete beautyproducten ook bij Zalando bestellen. Het assortiment van Zalando Beauty omvat ruim 8.500 producten van meer dan 200 merken. Het ruime assortiment voor dames en heren is een mix van zowel gerenommeerde internationale merken en minder bekende nichemerken. Het bevat een scala aan producten, van innovatieve huidverzorging tot sprankelend nieuwe make-up en beautytools. Deze interessante mix, opgeteld bij Zalando’s vernieuwde shopervaring en het makkelijke en veilige bestelproces, zet voor de klanten de deur open naar oneindig veel mogelijkheden en keuze. Met het beautyassortiment wordt het voor klanten makkelijk om snel en eenvoudig een complete look – kleding, accessoires, schoenen en make-up – te bestellen. De perfecte lippenstift uitkiezen voor een outfit wordt vanaf 28 augustus bovendien een koud kunstje met de “Get the Look”-functie van Zalando. Deze feature zal schoonheidsproducten aanbevelen die passen bij een outfit, voor een look van top tot teen. “Met de lancering van Zalando Beauty zetten we een logische volgende stap om hét platform te worden voor al je kleding- en lifestyle-aankopen in Nederland. We willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken om hun stijl en individualiteit te tonen, en een beauty-assortiment sluit daar vanzelfsprekend bij aan”, zegt Jacintha de Graaf, Regional Lead Benelux. “

aaaa

“Met dit beautyassortiment kunnen onze klanten hun liefde voor mode en verzorging samenbrengen in één bestelling. Uit de andere markten, waarin Zalando reeds actief is met beauty, blijkt dat 60% van de klanten met een beauty aankoop dit al combineren met mode. Een beauty-aanbod is dus iets waar onze klanten naar vragen, en we zijn dan ook zeer enthousiast dat we ruim 8.500 producten kunnen lanceren in Nederland.” De campagne ‘Unleash your Beauty’ is het resultaat van een verborgen camera-stunt in Londen en stelt een breed scala make-up, huidverzorging en haar- en wellnessproducten voor dat vanaf 28 augustus beschikbaar is op zalando.nl. Een aantal van de merken zijn: MAC, Clinique, Topshop, Maybelline, Hej Organic, L’Oreal Paris, NYX, Dr Botanicals, Ouai, Löwengrip, Golden Beards, 3ina and Edible Beauty. In de reclamespot, geregisseerd door Lauren Caris Cohan, staat de kracht van beautyrituelen centraal.

De cast is divers en doorbreekt het klassieke schoonheidsideaal. Modellen ​Nadine Leopold, Anuthida Ploypetch, Cajsa Wessberg, Charli Howard en Marvin Durell​ werden geselecteerd via agencies of gewoonweg aangesproken op straat. Ze werden uitgenodigd voor een conventionele beautyfotoshoot en werden daar gevraagd om zelf hun make-up aan te brengen. Wat ze niet wisten is dat ze intussen stiekem werden gefilmd. De bedoeling van dit concept was om de cast in hun puurste, meest authentieke vorm aan de buitenwereld te tonen.

“Door met onze klanten te praten kwamen we te weten dat het concept schoonheid voor iedereen anders en heel uniek is. Goed in je vel zitten kan ook elke dag een andere betekenis hebben. Met de campagne ‘Unleash your Beauty’ willen we duidelijk maken dat schoonheid begint wanneer je ophoudt je iets aan te trekken van wat anderen van je vinden.” Aldus ​Jonny Ng, Director Marketing Strategy & Campaigns​.
Volg Zalando Beauty op de voet via ons Instagram-kanaal ​@zalando_beauty​.

6ce2399a-fea4-4269-ab4f-0247b08e8e80

CAMPAIGN CREDITS:

Creative agency: Sunshine Director: Lauren Caris Cohan Photographer: Felicity Ingram Stylist: Natasha Wray Make-up artist: Ninni Nummela
PRESS RELEASE // ZALANDO BEAUTY

Hair stylist: Paul Donovan Cast: Anuthida Ploypetch @anuthida Egypt Williams @egyptamour_ Charlotte Robinson @charlotterrobinson Nadine Leopold@nadineleopold Marvin Durell @marvin_durell Cajsa Wessberg @cajsawessberg Sal Taylor @itasally Johnathan Saxby @jonathansaxby Viktor Hylander @victorenylander Charli Howard @charlihoward Marta Gawron @martwagawron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.