Red de échte Hollandse kaas

Geroemd en geliefd over de hele wereld: Hollandse kaas. Maar wist je dat onze traditionele Hollandse melkveehouderij wordt bedreigd?

boerenkazen

Hollandse melkveeboeren hebben het lastig. De prijs voor melk ligt onder de kostprijs waardoor boeren geen goede boterham met hun melk kunnen verdienen. Deze boeren leveren aan grote bedrijven waar alle melk bij elkaar wordt gekieperd om er melkpoeder of fabriekskaas van te maken. Gelukkig zijn er dappere boeren die zich de kaas niet van het brood laten eten. Zij maken zelf, op de boerderij, hun eigen écht ambachtelijke kaas. Dit is…de lekkerste kaas.

image - kopie.jpg

Koop vaker van de boer en red de échte Hollandse kaas!
Ieder jaar moeten honderden traditionele boerenbedrijven voorgoed hun staldeuren sluiten. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Deze boeren kunnen niet langer leven van de lage melkprijzen die ze van de grote bedrijven ontvangen. Wij kunnen echter voorkomen dat de oer-Hollandse melkveehouderij uit Nederland verdwijnt! Hoe? Heel simpel! Door met z’n allen weer vaker échte boerenkaas eten. Deze Hollandse boerenkaas is niet alleen de lekkerste kaas, maar bovendien ook een eerlijke kaas waarvan we de oorsprong kennen.
image (1) - kopie.jpg
Dat klinkt mooi! Maar waar koop je échte boerenkaas?
Op Delekkerstekaas.nl vind je de beste gecertificeerde boerenkazen, direct van de Hollandse boerderijen. Zo weet je zeker dat je altijd échte boerenkaas koopt!
Nieuwsgierige trek gekregen? Proef dan eens de boerenkaas met truffel. De combinatie van de delicate smaak en het aardse aroma van Italiaanse zomertruffel maakt deze Hollandse ‘exoot’ een must try voor elke kaasliefhebber. Of ga voor een knap staaltje kaasmaken met Hollandse geitenkaas. Deze kazen danken hun volronde smaak aan de hoge kwaliteit van de melk. Of de Boeren Jumbo: zo romig heb je een boerenkaas nog nooit geproefd.

goat-1596880_960_720.jpg

‘Red de échte Hollandse kaas’ is een initiatief van Delekkerstekaas.nl. Het bedrijf is trots op Hollands meest vermaarde producten en steunt de echte boerderijkaas. Wie bij Delekkerstekaas.nl bestelt, koopt gegarandeerd echte boerenkaas! De kaas wordt ook nog eens de volgende dag gratis thuisbezorgd.
Want zolang wij échte kaas kopen kunnen de boeren échte, ambachtelijke kazen voor ons blijven maken. Doe je mee?

 

Bron: Kroon op het Werk.

3 thoughts on “Red de échte Hollandse kaas

  1. Hetgeen wat ik het meeste mis wanneer ik aan het reizen ben is Nederlandse kaas!! Ik wist dit trouwens ook helemaal niet! Ik ga zeker eens kijken waar ik in de buurt bij een boer kaas kan kopen. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.