De Toppers zetten Rembrandt in het zonnetje

Tijdens de jubileumshows van Toppers in Concert brengen de Toppers een ode aan Nederland. Daarin mag de grootste Nederlandse schilder, Rembrandt van Rijn, natuurlijk niet ontbreken. De Toppers dragen tijdens de show dan ook speciale Nachtwachtkostuums. Daarop wordt Rembrandts meesterwerk afgebeeld en als René Froger, Jeroen van der Boom, Jan Smit en Gerard Joling naast elkaar staan vormen ze samen De Nachtwacht. Deze pakken worden gemaakt door Tycho Boeker, de vaste ontwerper van de Toppers. Tijdens de show zijn beelden van het werk van Rembrandt uit het Rijksmuseum op grote schermen te zien.

Toppers_Header

De Toppers zijn erg enthousiast over de samenwerking: We zijn enorm vereerd met deze samenwerking. De pakken die Tycho maakt voor onze concerten zijn al kunstwerken op zich, maar nu dat onze pakken samen nu een echt kunstwerk vormen is heel bijzonder. En dan is het ook nog eens één van de bekendste kunstwerken gemaakt door een Nederlandse kunstschilder, De Nachtwacht.

Heel Nederland viert dit jaar het Jaar van Rembrandt. Het Rijksmuseum doet dit met grote tentoonstellingen en evenementen. Door op verrassende en onverwachte plekken de collectie onder de aandacht te brengen proberen we iedereen met de grote meester te verbinden waardoor die in de harten van het Nederlands publiek wordt gesloten.

Hendrikje Crebolder, directeur development en media Rijksmuseum: Rembrandt was de absolute topper van de 17e eeuw. Het is geweldig dat we, mede dankzij de Toppers van nu, hem met heel Nederland kunnen delen.

Na afloop van de concertreeks is er bij het Rijksmuseum een speciale Toppersdeal. Vanwege het 15-jarig jubileum kunnen fans voor 15 euro naar het museum. Dat is vijf euro korting op de normale entreeprijs. Op een speciale Toppers-pagina op de website van het Rijksmuseum (rijksmuseum.nl/toppers) kan een voucher worden gedownload, waarmee aan de kassa de kaartjes met korting kunnen worden gekocht.

Toppers in Concert vindt plaats op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni in de Johan Cruijff ArenA.

Pssst gaan jullie er ook heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.