Win win win:Erich Ludendorff- biografie 5 x ( GESLOTEN)

Onlangs verscheen het bijzondere boek: Erich Ludendorff- biografie van Perry Pierik bij Uitgeverij Aspekt.  In samenwerking met Uitgeverij Aspekt mogen wij 5 exemplaren van het boek verloten. Ook kans maken? Lees dan snel verder…

Pierik_Ludendorff_17x24_OMS_v4 (2)

 

Over het boek:

Er bestaan verschillende biografieën over Erich Ludendorff. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze stoppen bij het jaar 1918, het einde van de Eerste Wereldoorlog. Dit is onterecht. Ludendorff ontwikkelde zich gedurende de piek van zijn lange carrière, tussen 1915 en grofweg 1925, tot de sterkste man op ‘rechts’. Dus ook de jaren na de oorlog waren van groot belang. Hij was niet alleen een belangrijke veldheer die met Paul von Hindenburg het opperbevel voerde dat Duitsland militair de facto leidde na het ontslag van generaal Von Falkenhayn, maar hij was ook de belangrijkste intrigant tegen de Republiek van Weimar na de Eerste Wereldoorlog. Hij werkte direct samen met de moordenaars van Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg, hij stond dicht bij de moordenaars op Walter Rathenau, hij was voorman in twee staatsgreeppogingen, de Kapp-putsch en de Feldherrnhalleputsch en hij pacteerde bijna opnieuw, ditmaal tegen Hitler, in 1935.

Ludendorff was tevens uitgever en verspreider van smaadschriften van ongekende felheid, zoals de Protocollen van de wijzen van Sion, waarmee hij het humus schiep waaruit de holocaust kon ontstaan en bovendien was hij een ongekende complotdenker. Hij onderhandelde al in de beruchte Wannseevila met de Duitse regering 17 jaar voordat daar tot de ‘Endlösung’ besloten werd, en in zijn huis werd de fataalste vriendschap van de 20ste eeuw gesloten: die tussen Heinrich Himmler en Auschwitz-commandant Rudolf Höss. Koppelen we daar zijn rol aan bij de communistische revolutie en de geblindeerde trein waarmee Lenin vanuit Zwitserland naar St. Petersburg reisde, dan is het beeld van deze man al heel wat veelzijdiger dan alleen de veldheer zoals de geschiedenis hem kent.

Dr. Perry Pierik verdiepte zich lange tijd in het leven van deze omstreden man, wiens invloed nog nauwelijks begrepen wordt. Hitler dook niet uit het niets op in 1933. De zogenaamde ‘missing years’ van de ‘Führer’ waren in werkelijkheid het dictaat van Erich Ludendorff. Pierik schreef en redigeerde talloze boeken over de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.

Overige gegevens van het boek:

Isbn: 9789463380218

Aantal pagina’s: 622

Afmeting: 17 x 24 cm

Prijs: € 29,95

Nur: 680

 

Hoe maak je kans op een exemplaar van het boek?

 • Reageer op het commentformulier dat je meedoet.

 

Reglement:

– Een boek per persoon;

-Winnaars worden gemaild, vul een geldige e-mailadres op het reactieformulier (e-mailadres is niet openbaar te zien);

-de winnaars worden geselecteerd door middel van een loting.

-over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;

– De winnaar(s) dien(en) te reageren binnen 7 dagen na ontvangst van onze mail. Gebeurt dit niet dan kiezen we helaas een andere winnaar uit. Nadat de winnaars zijn gemaild zullen we dit vermelden op onze facebookpagina. Houdt deze in de gaten. Check ook t.z.t de spambox.

– Deze winactie loopt tot en met 29 april  2017.

-Beauty & Books behoudt zich het recht voort om tussentijds wijzigen aan te brengen in het reglement ( o.a als fraude wordt geconstateerd).

Heel veel succes iedereen.

 

cute-1258612_960_720

Graag willen we Uitgeverij Aspekt hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van deze prachtige boeken voor onze lezers!!!

Bestel het boek hier.

 

59 thoughts on “Win win win:Erich Ludendorff- biografie 5 x ( GESLOTEN)

 1. Ik zou deze graag winnen als verassing voor mijn vriend. Hij leest vrij weinig boeken maar hierin is hij zo geïnteresseerd dat ik ervan ben overtuigd dat hij deze in één teug uitleest

 2. Geweldige actie. Lijkt mij een enorm interessante, fascinerende en intrigerende biografie. Hopelijk ben ik één van de gelukkige winnaars.

 3. Mijn dochter van 16 is een geschiedenis-freak en zeker wat betreft de periodes 1e en 2e W.O.
  Mijn opa, haar overgrootvader dus, moest in de 2e W.O. verplicht voor de Duitsers werken in Duitsland (eigenlijk ook een soort slavernij … als je het goed bekijkt). Toen mijn dochter dat hoorde, is zij zich hier wat in gaan verdiepen en heeft voor Duits hier een werkstuk over gemaakt.

 4. Lijkt me geweldig om een echte Perry Pierik te lezen. Daarna krijgt het boek een ereplaats in mn boekenkast!
  P.s. Jullie hebben een spelfout gemaakt; hartelijk bedanken zonder i… ?

 5. Nog nooit van deze man gehoord (shame on me, misschien). Des te interessanter om dit boek te winnen.

 6. Een van de meest interessante figuren uit de 20e eeuw! Ik zou graag meer over deze man leren en doe daarom graag mee aan de loting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.