Booqees: nieuw ebook abonnement met uitsluitend kinderboeken

Leesplatform Booqees is officieel van start gegaan. De digitale bibliotheek biedt bij aanvang ruim 1.000 kwalitatieve en populaire Nederlandstalige kinderboeken om te lezen op de tablet, pc of smartphone.

Booqees_leesvoer_Front_cover

“Booqees is de Netflix voor kinderboeken,” vertelt Pieter Havermans, co-founder van Booqees. “Ons platform is speciaal ontwikkeld voor gebruik door kinderen. Het is een veilige, kindvriendelijke leesomgeving. De boeken worden streaming aangeboden, dus overal waar internet is, kan gelezen worden.”

Voor een maandelijks bedrag van € 6,99 krijgt een heel gezin onbeperkt toegang tot een schat aan digitale kinderboeken van toonaangevende uitgeverijen als Leopold, Holland, Kluitman, Querido Kind, Ploegsma, De Eenhoorn en Zwijsen.

“Momenteel bieden we voornamelijk fictie aan, zoals prentenboeken, avi-leesboekjes en jeugdromans,” aldus Havermans. “Maar we zijn druk bezig om ook informatieve boeken toe te voegen.”

De ebooks zijn bestemd voor kinderen van 0 tot 15 jaar, met de nadruk op kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedere abonnee heeft zijn eigen leesprofiel en kan boeken selecteren op onderwerp en avi-niveau. Lezertjes die daar baat bij hebben, kunnen kiezen voor een dyslexie-lettertype.

Booqees_boeken

Booqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets. Ook is het mogelijk ebooks te lezen via de browser op een pc of laptop.

Booqees 14 dagen gratis uitproberen? Op www.booqees.nl kun je een proefabonnement afsluiten.

 

 

Eén gedachte over “Booqees: nieuw ebook abonnement met uitsluitend kinderboeken

  1. Wat een uitvinding die ebooks, mooi. Ik moest even terug denken aan de tijd dat ik voor de eerste keer een bibliotheek binnenstapte. Heeeeel lang geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.