De Nazi moord fabrieken Ton Roozeboom

Bij Uitgeverij Aspekt is recentelijk het boek De Nazi moord fabrieken verschenen van auteur Ton Roozeboom. Dit 472 bladzijden tellende boek met ruim 950 foto’s, waarvan de meeste nooit eerder gepubliceerd, gaat over de Nazi vernietigingskampen die verscholen lagen in Polen. Deze kampen waren geen concentratiekampen, mensen kwamen niet om te werken maar om bij aankomst direct te worden vermoord.

Roozeboom_9789461888877_3D

Het beschrijft de ongelofelijke methodiek waarop de nazi’s het uitmoorden van volkeren industrialiseerden en perfectioneerden, in deze kampen Chelmno, Belzec, Treblinka en Sobibor zijn naar schatting meer dan 2 miljoen Joden, Zigeuners en andere, voor de nazi’s “minderwaardigen” vermoord. Met behulp van ooggetuigenverklaringen, luchtfoto’s en verklaringen van gevangen SS’ers ziet u de kampen in gedetailleerde archeologisch en historisch correcte tekeningen en volgt u de werkwijze van het vernietigingsproces van begin tot het gruwelijke einde. Dit boek neemt u ook mee naar de kampen anno nu, u maakt kennis met de vele recente archeologische ontdekkingen welke meer dan 70 jaar verborgen zijn gebleven. U ziet voor het eerst dat de gaskamer worden gevonden te midden de persoonlijke bezittingen van de honderdduizenden vermoorde mensen.

Deze geheime kampen, die door de nazi’s volledig werden afgebroken en gecamoufleerd toen Russische troepen oprukten, mochten nooit ontdekt worden. Niemand mocht weten wat de Nazi’s met al die mensen deden die vanuit de getto’s op transport werden gezet. Dit boek laat u zien wat er gebeurd is diep in de afgelegen bossen van Polen waar zo velen de dood vonden.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@uitgeverijaspekt.nl. 

 
140.000 boeken binnen 24 uur in huis!
 

 

4 gedachten over “De Nazi moord fabrieken Ton Roozeboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.