Doelgroep Media lanceert nieuw platform voor vrouwen in de overgang

Op donderdag 14 oktober is een nieuw platform voor vrouwen in de overgang live gegaan. Het platform Vrouw & Overgang genaamd is een nieuw initiatief van Doelgroep Media uit De Westereen.

“Met Vrouw & Overgang willen wij vrouwen in de overgang een platform geven met informatie, nieuws, lotgenotencontact maar ook de nodige humor”, legt oprichter Esther van der Wal-de Vries uit.

“Daarnaast biedt ons platform een gratis forum waar bezoeksters met lotgenoten kunnen praten over klachten maar ook over oplossingen.

”Rond de overgang hangt in Nederland nog altijd een soort van taboesfeer. In tv-reclames wordt de vrouw van middelbare leeftijd toch vaak afgeschilderd als een incontinente vrouw met opvliegers. Met Vrouw & Overgang willen wij laten zien dat de huidige vrouwen in de overgang sterke, moderne vrouwen zijn die een onontkoombaar proces doormaken die de overgang heet.

De huidige vrouwen in de overgang hebben heel wat ballen hoog te houden. Zij hebben naast hun gezin vaak een (fulltime) baan en de zorg voor (schoon) ouders. Tegelijkertijd verandert er op lichamelijk en emotioneel vlak voor deze vrouwen veel gedurende de jaren van de overgang.

Tijdens de overgang daalt langzaam de aanmaak van het hormoon oestrogeen bij een vrouw. Dit zorgt voor een scala aan klachten. Ondanks dat er tegenwoordig veel behandelmethodes worden aangeboden betekent dit niet dat vrouwen probleemloos de overgang doormaken.

De meeste mensen zullen bij de overgang direct aan opvliegers denken maar er zijn nog zoveel meer klachten die vrouwen ervaren. Zo zijn slapeloosheid, spier- en gewrichtspijn, hartkloppingen, (draai)duizeligheid en dramklachten veel minder bekend.

Middels Vrouw & Overgang willen wij meer informatie geven óver de overgang en willen wij vrouwen steun bieden ín de overgang. U vindt Vrouw & Overgang via https://www.vrouw-en-overgang.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.