Recensie: Circuskind Sandra Timmerman

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen het boek Circuskind van Sandra Timmerman. Vandaag zullen we dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

9789463383615

Circuskind vertelt het verhaal van Sandra’s bewogen leven. Haar ouders zijn beroemde artiesten. Dit boek vertelt ook hoe ze als kind misbruikt werd door haar vader, welke impact dit op haar had. Haar moeder weet hier niets vanaf. Op een dag vindt een oppas dat de vader van Sandra een raar gedrag heeft tegen zijn dochter. Haar moeder weifelde de gedachten van haar af, haar man kan toch geen misbruiker zijn? Ze zou het vast verkeerd hebben gezien. De ouders gaan vaak op tournee. Al het huishouden komt op Sandra neer. Ze moest al vroeg voor het gezin zorgen. Na een tijdje bekeert de familie zich tot het christendom, wat een groot impact op de familie heeft. De bekering uit zich in enorme orthodoxe wijze. Alles wordt op een overdreven gelovige manier gedaan. Hierna wordt Sandra meegenomen naar Israel. De familie zou zich daar gaan vestigen. Na een tijdje raakt het geld op en keert de familie gauw weer terug.

Sandra heeft ook zangtalent. Ze vormt samen met haar zusje een zangroepje She She. Ze worden steeds beroemder. Algauw volgen er diverse shoots voor de dames, een daarvan voor de Playboy. Na een tijdje wordt haar moeder ziek. Ze wordt steeds zieker. In het begin dacht Sandra dat ze het misbruiksgeheim met haar mee zou dragen naar haar graf. Totdat haar moeder en via via achterkomt dat haar man op kinderen valt. Ze confronteert Sandra hiermee. Ze bevestigt dat haar vader inderdaad aan haar gezeten heeft. Daarna volgt een gesprek met haar vader en familie….Wat veel scheuren in het huwelijk en binnen het gezin brengt. Bovendien ook veel media aandacht krijgt. De media is vol rep en roer over dit nieuws. De een vond dat Sandra het verhaal verzonnen had voor media-aandacht en weer een ander geloofde het verhaal wel.

Sandra vertelt openhartig over haar leven. Bijna alles wordt genoemd in het boek van haar carrière tot en met de huwelijken en de geboorte van haar kinderen. Ze vertelt ook over haar tijd als zangeres. Ze vertelt openhartig over haar bewogen leven. Het boek is in een meeslepende stijl geschreven. Ook zijn er veel foto’s te vinden in het boek. De redactie is dol op foto’s in boeken. Het boek is ondanks een heftige onderwerp boeiend geschreven. Als lezer voel je je uitgenodigd om verder te lezen. Het boek is zeer goed geschreven. De redactie kon niet meer stoppen met lezen. Dit is niet zomaar een biografie, maar een meesterwerk. We hebben dit boek binnen no-time verslonden. Het boek is aanbevelenswaardig voor iedereen.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt.

 

18 gedachten over “Recensie: Circuskind Sandra Timmerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.