Recensie: De gemene moord op muggemietje

Bij Uitgeverij Leopold verscheen het boek De gemene moord op muggemietje. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Een knalgele cover heeft dit boek. We zien een mug op de cover en de naam van de auteur kopt het in het wit, de titel grotendeels in het zwart een woordje in het rood en dan weer in het zwart. De naam van de uitgever in het wit. Wat een prachtige cover heeft het boek.

Over het boek:

Muggemietje vliegt de klas binnen.
Dat had ze beter niet kunnen doen.

‘Juf, heb jij het al gehoord?
Muggemietje is vermoord!
Ze zat op een bladzijde, het arme wicht,
toen sloeg het boek haar kaften dicht.’

Wie vermoordde Muggemietje?

Ted van Lieshout kreeg de Boekensleutel en de Grote Poëzieprijs van de Jongerenjury voor Ze gaan er met je neus vandoor, een boek waarin de woorden ruzie krijgen met elkaar! Ook in De gemene moord op Muggemietje speelt hij met wat een boek eigenlijk is: méér dan letters op papier alleen.

Onze mening:

De inhoud van het boek is super kleurrijk. Je ziet gele bladzijdes, bladzijdes met ezelsoren bladzijdes met bam, zwarte bladzijdes en bladzijdes met bloed. De schrijfstijl van de auteur is super goed. Hij heeft het heel kleurrijk en spannend gemaakt het boek. Het is niet een verhaal als lappen tekst maar echt een levendig verhaal. Op sommige bladzijdes zie je bloed, afhankelijk van wat er gebeurt past de tekening zich daarop aan.

“ Hoera! We hebben weer licht! Is iedereen in orde? Heeft iedereen de val overleefd? Mooi zo! We moeten opschieten, want straks komen de kinderen de klas in. We moeten iets verzinnen waardoor ze ons niet terugzetten in de kast! Wie heeft een idee?

Wij. Laten we een verklaring opstellen. Wat moet daar dan in staan. We laten het boek zeggen dat het niet onze schuld is. Hoe dan? Boek kan zonder ons alleen ja en nee zeggen. Daarom helpen wij. We stellen een verklaring op namens Boek. Kijk, zo: ´Ik, dit boek, heb er spijt van dat ik Muggemietje heb vermoord. Ik heb het in mijn eentje gedaan. De letters konden er niets aan doen. Ze moeten nu boeten om mijn misdaad. Ik vraag om vergeving, zodat de letters weer gelezen mogen worden.´

Klinkt heel goed. Als de kinderen dat zien, zullen ze ons wel weer willen lezen. Goed, zet de verklaring maar op de volgende bladzijde en dan wachten we tot de bel gaat. Spannend hoor, wij hopen dat het lukt.”

Het boek was echt spannend. De auteur kan echt goed schrijven. Wat een origineel boek heeft de auteur geschreven. Zowel de inhoud als het uiterlijk van het boek zijn super mooi. Dat komt heel weinig voor bij ander boeken. Wij snappen nu waarom het boek is beloond met een zilveren griffel 2021. Het is gewoon veel te leuk. Een hele licht leesvoer heeft dit boek. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens:

De gemene moord op Muggemietje

Ted van Lieshout

ISBN 978 90 258 7892 4

€ 15,99

Vanaf 9 jaar

Verschenen: 1 april

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:#samenwerking

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.