Recensie: De nacht van de blauwe eekhoorns

Door Angel

Bij uitgeverij Palmslag verscheen het boek de nacht van de blauwe eekhoorns. Vandaag review ik dit boek. Lees snel verder…

naamloos

Dit boek blikt in het leven van de 38-jarige John, die een saaie kantoorbaan heeft bij een groot, bureaucratisch bedrijf. Die baan houdt hij alleen maar vol omdat het goed verdient. Compensatie zoekt hij in stedentrips en dure escortgirls. Hij leert in de loop der tijd een aantal bijzondere dames kennen. Zij kunnen zijn heimelijke verlangen naar een vaste relatie echter niet vervullen. Dan ontmoet hij de twee KLM-stewardessen Saskia en Sabine. Met name met de 27-jarige Saskia klikt het erg goed. Ze delen een passie voor reizen en hebben ook op andere gebieden dingen gemeenschappelijk. Hij lijkt in haar eindelijk de vrouw voor het leven te hebben gevonden. Maar dan slaat het noodlot van alle kanten toe.

Saskia en Sabine, beide dames veranderen zijn leven. Om maar meteen met de deur in huis te vallen wie denkt dat dit een typische feelgoodromannetje komt bedrogen uit. De titel van het boek doet de lezer vermoeden dat het boek over eekhoorns gaat. Niets is minder waar. Als je de cover bekijkt wordt het duidelijk dat de eekhoorns de KLM-dames zijn, met hun blauwe pakken. Ik las het boek helemaal blanco, was erg benieuwd waar dit boek over ging. Expres las ik de samenvatting eerst niet, vaak krijg je dan een bevooroordeeld gevoel over een boek.

Voor mij ligt een prachtig boek. Op de cover zie je twee dames in rokken. In het begin kopt de titel in een blauw-witte overloop. Daaronder is de naam van de auteur te zien. Dit is typisch een boek dat je laat zien dat je niet ongeduldig moet zijn in de liefde. John zoekt de liefde op bij de verkeerde personen. De auteur heeft een zeer goed debuut neergezet. Ik heb met heel veel plezier dit avontuurlijk boek verslonden. De auteur beschikt over een vlotte pen. Hij weet de lezers te boeien met zijn verhaal. Het boek is meeslepend geschreven.  Op sommige vlakken ook herkenbaar. Als lezer voel je je zeker uitgenodigd om verder te lezen. Voor je het beseft heb je het boek al uit. Ik dacht bijna dat ik het boek kon voorspellen, maar ik had het goed mis. Ik ga niet al teveel spoilen. Lees het boek u zult zeker genieten! Zeker een aanrader voor iedereen.

Leo A. A. de Jong
Uitgeverij Palmslag
19,95 euro
ISBN 978 94 917 7390 7
29 september 2018

Leo Albert Arthur de Jong (Haarlem, 1971) is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na twee decennia in loondienst bij diverse werkgevers in de financiële sector, heeft hij eind 2015 besloten om zich fulltime te richten op dat waar zijn hart ligt: het schrijven van boeken en korte verhalen.

unnamed

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Palmslag!

 

 

 

5 thoughts on “Recensie: De nacht van de blauwe eekhoorns

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.