Recensie: Geert Kimpen het meisje dat aan de oever verscheen

Bij Uitgeverij London Books verscheen recentelijk het boek Het meisje dat aan de oever verscheen van Geert Kimpen. Vandaag gaan we het boek reviewen. Lezen jullie mee??

geert kimpen

Over het boek:

Kama’s lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Wanneer hij een wijze stoffenhandelaar ontmoet die hem vertelt over de mysterieuze ‘Tempel van het Oosten’, weet hij dat het tijd is om zijn dorp te verlaten. Hij verlangt naar deze geheimzinnige tempel waar zoekers en verdwaalden zichzelf zouden vinden en waar jongens ingewijd worden tot man. Kama hoopt zo zijn lot te aanvaarden en het respect voor zichzelf te hervinden.

Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielverwante voor altijd te verliezen?

Wat zou jij doen? Zou je blijven of vertrekken?

Het meisje dat aan de oever verscheen vertelt het verhaal van Kama. Hij woont in India. Zij vader is een visser. Zij moeder houdt iets teveel van hem. Zij vader wil dat hij ook een visser wordt. Iets wat Kama niet zo leuk vindt. Zijn zee-angst weerhoudt hem van deze ´droom´. Hij is opzoek naar zingeving. Zijn buurvrouw tipt hem over de Tempel van het Oosten. Dan wil Kama niets liever dan deze Tempel bezoeken.  Hij bereikt de Tempel maar niet zonder tegenslagen.

 

IMG-6583

Dit was onze eerste kennismaking met Geert Kimpen. Hij is bekend van De kabbalist. Tijdens het lezen van dit boek werd het ons algauw duidelijk Geert Kimpen schrijft dichterlijk en is anders dan andere auteurs (positief). Hij schrijft op zo een leuke manier dat het lijkt alsof je naar een film aan het kijken bent. Dit zou zomaar een Bollywoodfilm kunnen zijn. Dat lijkt ons wel een moeilijke klus om zo te schrijven. Het onderwerp, het verhaal is erg goed opgebouwd. Als lezer voel je je gemotiveerd om steeds verder te lezen. Je kunt niet meer stoppen met lezen als je eenmaal aan dit boek begint wees gewaarschuwd. Geert Kimpen doet ons denken aan Paulo Coelho. Zijn schrijfstijl lijkt veel op die van Coelho.

Het is niet moeilijk om je als lezer te verplaatsen in de hoofdpersoon van het boek. Het is alsof je een spirtuele reis meemaakt in India. Het leek ons ook een avontuurlijk boek. Boeken als deze zul je niet vaak treffen op de Nederlandse markt. Wij kennen er maar slechts een paar. Het is best jammer zulke goede boeken zijn echt schaars. Dit boek bevat de perfecte ingredienten voor een goede roman. Het boek was mysterieus, spannend en filosofisch. Een boek dat we graag hebben gelezen. Zeker een aanrader voor iedereen. Wij zijn erg benieuwd naar zijn andere boeken van de auteur.

Geert Kimpen (1965) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.  Na zijn debuutroman De Kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans De Geheime Newton, Rachel, of het mysterie van de liefde en De prins van Filettino. Daarna werd het stil. Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven als “de liefde” je thema is? Toen ontmoette Geert Kimpen het meisje dat aan de oever verscheen. Zijn inspiratie ging weer stromen. “Het meisje dat aan de oever verscheen” is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Verkrijgbaar bij:

 

 

<

11 gedachten over “Recensie: Geert Kimpen het meisje dat aan de oever verscheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.