Recensie: gemengde gevoelens

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen het boek gemengde gevoelens. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

Op de prachtige cover zien we een gekleurde dame en een blanke man. Hij tilt haar op. Heel leuk bedacht.

 

Over het boek:

Jacob (Joop) Heilijgers woont sinds 1980 in Azië waar hij werkt als directeur voor multinationals. Hij heeft in die tijd veel aparte gebeurtenissen meegemaakt, waar je ‘verhalen over zou kunnen schrijven’. Nu, dat hee hij in dit boek dus gedaan. Vooral over relaties van westerse expats met vaak veel jongere lokale schoonheden. Helaas ontwikkelt de verwachte romantische relatie zich niet altijd zoals gehoopt. Dit leidt niet alleen tot teleurstelling, maar zelfs tot geldelijk verlies en dood. Natuurlijk gaan gemengde relaties ook vaak goed, maar daar kan je geen interessant verhaal van maken, volgens Joop.

Onze mening:

In 15 hoofdstukken en 279 bladzijdes neemt de auteur je mee naar gemengde huwelijken. Hij vertelt over bedienden, babyfabriek, Hotel California en nog veel meer aspecten. Bij het lezen van de eerste paar bladzijdes werd het meteen al duidelijk dat de auteur schrijftalent heeft. De lezer wordt gemotiveerd om verder te lezen. Het lukt niet om het boek weg te zetten. Het boek is boeiend en vlot geschreven. Het verhaal is origineel. Je ziet niet veel van dit soort type boeken op de markt. De auteur heeft een heel eerlijk boek geschreven. De meeste auteurs schrijven over sprookjes dat alles wel altijd goed komt, zo zit het leven niet altijd in elkaar. De auteur laat ook mislukkelingen in zijn boek zien, iets wat meer op de realiteit lijkt. Jacob wordt als expat naar Indonesië gestuurd. Daar wordt hij verliefd op een dame. Hij denkt veel van de cultuur te weten maar blijkt het algauw mis te hebben. De dialogen, de gedachtengang van de auteur waren allemaal heel prettig. Het was goed om te lezen dat de auteur ook op fatsoensnormen let. Bij een stuk uit het boek was ik zeker een beetje verbaasd en tegelijkertijd ook heel erg blij. Hij vond wat dames in een hotel in Indonesië sexy maar niet te sletterig. Goed dat hij hierover schrijft. Sexy zijn is een must tegenwoordig maar klasse hebben is een andere aspect. Wij zijn wel dol op eerlijke auteurs, die op een prettige manier schrijven en heel eerlijk hun gedachtegoed in een boek uitwerken.

Het onweerde en stortregende met het oorverdovende gesprek waar de tropen het monopolie op schijnen te hebben. De straat voor mijn kantoor veranderde al snel in een rivier. Het water steeg snel, en bij de enkele auto die voorbij kwam, stond het water al tot de onderkant van de portieren. Zelfs de ramen van mijn kantoor begonnen te beslaan, maar wrijven helpt niet, want de waas zat aan de buitenkant. Door de airco was de lucht binnen erg droog, en besloegen de koude ramen aan de buitenkant. De natte moeson was nu echt begonnen. Het was begin december, bijna winter in Holland, Maar ik kon me daarbij passerend weer moeilijk voorspellen. Want de laatste twee jaar was ik alleen in de zomer in Nederland geweest, waar het gedurende mijn bezoek zonnig en warm was: een weerbeeld dat zich op een sluikse wijze aan mijn vaderlandse herinneringen had vastgehecht. Ach, het kon slechter, nu zijn deze ook zonnig gekleurd.

Ben je op zoek naar een wat luchtige boek en geen zware leesvoer? Dan is dit boek zeker wel een aanrader. Gewoon een waargebeurd verhaal op een originele en eerlijke manier verteld, met een prettige schrijfstijl. It is een boek dat iedereen wel leuk zou kunnen vinden. Wat een prachtig boek. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen en krijgt vijf sterren.

 

Overige gegevens van het boek:

Gemengde gevoelens

Auteur: Joop Heilijgers

ISBN: 9789464247039

Soort boek: Paperback / softback

Aantal pagina’s: 298

Publicatie datum: 05-07-2021

Prijs: € 22.50

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt klik hier om het boek te bestellen: 

 

#samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.