Recensie: Nooit meer hetzelfde

Een boek over de grootste rechterlijke dwaling van de Nederlandse geschiedenis ik heb het over de Puttense Moordzaak en het boek Nooit meer hetzelfde. Nooit meer hetzelfde, verschenen bij Uitgeverij Fontein blikt in de Puttense Moordzaak. Hierin beschrijft Ana du-Bois hoe haar leven eruitzag nadat haar man Herman du-Bois en Wilco Viets jaren lang onschuldig vast hadden gezeten op de moord van Christel Ambrosius.

Over het boek

Anja du-Bois is de vrouw van Herman du-Bois, de man die jarenlang onterecht vast zat in de Puttense moordzaak. Een van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland.’Nooit meer hetzelfde’ gaat over onrecht, justitite, Puttense Moordzaak, veroordeling en gerechtigheid.

Terwijl haar man veroordeeld wordt en voor jaren onterecht de gevangenis in gaat, probeert Anja haar gezin draaiend te houden. ‘Nooit meer hetzelfde’ is haar schokkende verhaal.

De Puttense moordzaak is door Peter R. de Vries en oud-hoofdcommissaris Jan Blaauw onophoudelijk in de publiciteit gehouden.

co-auteur Marlou Roossink schreef eerder mee aan het boek ‘Kom niet aan mijn kinderen’, het verhaal van Janneke Schoonhoven over de ontvoering van haar kinderen Sara en Ammar. Peter R. de Vries heeft een indrukwekkend voorwoord geschreven voor ‘Nooit meer hetzelfde’.

Beroemdste moordzaak

Dit is een van de beroemdste zaken van Nederland. Ik kan me nog herinneren dat Peter R. de Vries een documentaire hierover maakte. Verder moest ik op school over de grootste  ‘moordzaken schrijven.’ Dit was de Puttense Moordzaak geworden samen met nog wat andere zaken. Toen dit boek verscheen trok het mijn aandacht echt heel erg. Vooral toen ik rechten aan het studeren was verscheen dit boek. Ik moest als rechtenstudent zeker dit boek lezen. Ik was toen bezig met de leerstuk dwaling.

Cover

Op de cover zien we Anja. Ze kijkt droevig, wat ik maar al te goed begrijp. De cover is echt mooi en levendig past uitstekend bij het verhaal dat ze vertelt.

Onrecht

Bij het lezen van dit boek lees je echt wat onrecht met mensen doet. Op een toegankelijke wijze vertelt Anja haar verhaal. Hoe het allemaal begonnen was. Het lijkt me gewoon heel lastig om mijn eigen verhaal als je zoiets hebt meegemaakt zo op papier te zetten. Knap werk ze heeft het goed gedaan. Als lezer wil je afgezien van het onderwerp echt verder blijven lezen zo interessant heeft ze het boek geschreven. Er zijn weinig boeken zie me zo hebben gegrepen en mij bijna lieten huilen. Dit is een van die boeken. Gewoon het onrecht wat je aangedaan wordt. Zo lang in de gevangenis zitten en dan nog onschuldig blijken te zijn.

Respect

Ik heb echt respect voor Anja. Dit boek is prachtig geschreven. Het lijkt me lastig om als moeder van twee kinderen de kinderen alleen groot te brengen en ondertussen nog proberen te bewijzen dat je man onschuldig is. Wat een klus. Je leest ook wat voor impact het gevangenisleven op Anja haar gezin heeft. Wat lijkt dat me een afgrijselijke periode. Ik kan me natuurlijk niet inleven in haar verhaal maar wat ik wel kan is als mens begrijpen hoe erg het kan zijn als je iets ‘vreselijks’ meemaakt terwijl je het niet gedaan hebt.

Meesterwerk

Het boek is echt een meesterwerk. Ze zouden dit verhaal moeten verfilmen. Dat heb je gelijk een ware verhaal op beeld. Ik zou er graag naar kijken. Eindelijk is het onschuld bewezen. Iedereen zou dit boek moeten lezen. Ik geef dit boek vijf sterren.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:


 

#samenwerking

8 gedachten over “Recensie: Nooit meer hetzelfde

  1. Klinkt idd heel goed. Ken deze moordzaak ook vanwege Peter R de Vries ja. Maakte toen veel indruk op me, vooral omdat die man onterecht vast bleek te zitten. Lijkt me zo moeilijk allemaal! Zeker als je weet dat je man onschuldig is.

  2. Het onschuldig vast zitten, lees je toch nog steeds he en wat moet dit doen met de mens maar ook zijn familie achter hem. Ik kan me voorstellen dat dit een prachtig boek is. Want wat ga je door een moeilijke tijd zeg als je man onschuldig vast zit.

  3. Heftig verhaal. Kende het wel uit de media natuurlijk, maar gek genoeg sta je er dan niet bij stil wat het voor de omgeving van zo iemand betekent. Ik zet hem op mijn leeslijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.