Recensie Verkikkerd Lisette Jonkman

Verkikkerd is het eerste deel van de hele feelgood roman serie van Lisette Jonkman. Het boek Verkikkerd kent al inmiddels 4 drukken. We ontmoetten de auteur op een kobo Event, toen werd ons interesse gewekt in haar boeken. Vandaag gaan we het boek Verkikkerd reviewen. Lezen jullie mee?

9789024583331-verkikkerd-l-LQ-f

Normaal zijn we niet zo van de feelgoodromans, tenzij het echt een goed verhaallijn heeft. De cover van het boek is prachtig vormgegeven. De roze kleur domineert de cover afgewisseld met bloemetjes op de achtergrond. De titel in het geel en de naam van de auteur in het wit. Een hele levendige cover.

Verkikkert vertelt het verhaal van Lucy. Haar moeder is een carrièrevrouw, haar zusje is hoogbegaafd. Ze verheugd zich op een studententijd zonder haar ouders en zusje. Haar moeder is van mening dat ze laks  is en doet bijna alles voor haar, waaronder een  kamer voor haar regelen op de nerdcampus in Enschede. Ze komt tot haar afschuw terecht op de campus. Op de campus heeft iedereen een bijnaam. De ene student heet Chewy en de andere Kikker. Kikker daar is Lucy verliefd op. De titel van het boek wordt je algauw duidelijk na het lezen van een paar passages uit het boek. Veel mensen zullen hun (oud)studententijd herinneren bij het lezen van dit boek. Ook zullen ze zich bij veel passages uit het boek herkennen. Zoals deze passage:

´Ik ben gewoon niet slim genoeg,´flap ik eruit.

´ Niet slim genoeg?´Hemelien kijk me moeilijk aan, maar dat kan ook komen doordat we nog altijd voortzetten op een tempo dat eigenlijk geen hardlopen genoemd mag worden.

 Ik heb nu al spijt van mijn bekentenis. ´Laat maar.´

Maar Hermelien laat niet los. ´Je denkt dat je niet slim genoeg bent om te sturderen?´

´Nee, dat…´

´Omdat je je eerste tentamenweek verknald hebt?´

´Ik zei laat maar….´

´Lucy.´ Haar stem is ineens helemaal helder. ´Je bent niet dom, je bent gewoon lui.´

We moeten zeggen dat wij zelf ook soms lui waren met huiswerk. Jullie vast ook.

Ik vind het grappig en tegelijkertijd heel herkenbaar hoe Lucy soms denkt. Lucy maakt veel dingen mee die veel mensen in hun studententijd meegemaakt zullen hebben. Op sommige momenten lig je in een deuk, hilarische passages komen voorbij  Wat een fijne schrijfstijl heeft Jonkman. Het boek is meeslepend geschreven. Het boek blijft de hele tijd spannend waardoor je als lezers zeker gemotiveerd bent om verder te lezen, voordat je het beseft heb je 480 bladzijdes van het boek verslonden. Dit boek zouden we graag verfilmd willen zien. Wij zouden er graag naar willen kijken. We hebben met veel plezier het boek verslonden.  Ze wordt de koningin van de chicklits genoemd, daar zijn we het zeker mee eens. Dit boek krijgt 5 sterren. Zeker een aanrader voor iedereen. We zijn erg benieuwd naar andere delen van het boek.

Klik op de banner om het boek te bestellen dat verschenen is bij Uitgeverij Luitingh Sijthoff:

Lisette Jonkman (1988, Haarlem), heeft journalistiek gestudeerd in Zwolle. Schrijft al sinds groep 7- Haar carrière als écht schrijver begon  in 2011 toen ze de Chicklit Schrijfwedstrijd won. Daarmee scoorde ze haar eerste auteurscontract bij Uitgeverij LS Amsterdam voor haar debuutroman Glazuur. Die verscheen in 2012, en daarna volgden Verkikkerd (2013), Verslingerd (2014), Schrijven kreng! (2015) en Helemaal het einde (2017). Inmiddels heeft ze 10 boeken op haar naam staan.

14 thoughts on “Recensie Verkikkerd Lisette Jonkman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.