Winactie: Volgens Sebastiaan 4x (GESLOTEN)

In oktober dit jaar verscheen Volgens Sebastiaan bij Uitgeverij van Maaskant Haun van Meta Gemert. Om dat te vieren mogen wij in samenwerking met de auteur 4 exemplaren van dit boek verloten. Ook kans maken en benieuwd waar dit boek over gaat? Lees dan snel verder…

omslag_9789081786119_rgb_hr_front - Volgens Sebastiaan (1).jpg

Een stuk over het boek:

‘Tijdens hun reis door Israel komen Sofie en Julie op de Westbank terecht. Tot hun verbijstering krijgen ze daar een Palestijnse baby aangeboden. Sofie besluit het jongetje mee te nemen, maar dit betekent dat ze hem door half Europa moet smokkelen. Haar keuze zet ontwikkelingen in gang die ze niet had kunnen voorzien.’

De nogal kinderlijke en impulsieve Sofie denkt niet na over haar besluit de kleine Bashir, die ze Sebastiaan gaat noemen, mee te smokkelen. Ze laat zich leiden door haar hart hetgeen te prijzen valt, maar er zitten nogal wat consequenties vast aan het adopteren van een kind, zeker in 1974. Ze moet bijvoorbeeld trouwen, anders kan ze het kind niet houden. Wanneer Sebastiaan groter wordt, blijkt dat hij een heel persoonlijke visie op het leven heeft. Hij komt tussenbeide wanneer klasgenoten met elkaar vechten, en weigert zich vervolgens te verdedigen wanneer ze zich tegen hem keren. Zo zal het in zijn verdere leven ook gaan: Sebastiaan is een man van vrede. Hij kiest een spirituele weg, maar staat tegelijkertijd met beide benen op de grond. Alleen spreken over liefde en compassie is voor hem niet genoeg. Hij komt in actie.

Het boek begint met een proloog in het heden. Sebastiaan is een volwassen man van rond de veertig. Hij heeft een relatie met Sylvia. Zij heeft een briefje op tafel gevonden waarin hij haar meedeelt dat hij naar Adana, in Turkije, is vertrokken. Hij heeft het met haar niet over deze reis gehad en Sylvia beseft dat Sebastiaan voor haar een raadsel is.

Lees hier de recensie over het boek.

omslag_978908178611_rgb_hr_back - Volgens Sebastiaan (1).jpg

 Anderen over het boek:

“Het boek loopt als een trein! In één ruk uitgelezen.” A. van ter Toolen, Hengelo, Gld.

“Verplichte kost voor ouwe hippies die de kibboets aandeden in de 70-er jaren, voor iedereen die zich gevangen kan voelen in het ingewikkelde Midden-Oostenprobleem, voor hedendaagse kids die hun idealistische ouders willen begrijpen en voor ouders die onbezonnen dochters hebben. Oh ja, en voor mensen die zelf willen denken.” J. van der Wees, Deventer.

“Ook een uitermate geschikt boek voor jonge mensen. Om eens na te denken over het begrip ‘waarheid’. H. van der Meer, Rotterdam.

 

winner-1575841_960_720

Hoe maak je kans op dit boek?:

– Reageer op het commentformulier dat je meedoet.

 

Reglement: 

-Een exemplaar per persoon;

-Winnaars worden gemaild, vul een geldige e-mailadres op het reactieformulier (e-mailadres is niet openbaar te zien);

-de winnaars worden geselecteerd door middel van een loting.

-over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;

– De winnaar(s) dien(en) te reageren binnen 7 dagen na ontvangst van onze mail. Gebeurt dit niet dan kiezen we helaas een andere winnaar uit. Nadat de winnaars zijn gemaild zullen we dit vermelden op onze facebookpagina. Houdt deze in de gaten. Check ook tzt de spambox.

– Deze winactie loopt tot en met  30 januari 2017.

 

panda-151705_640-300x300

Heel veel succes iedereen!!!

_________________________________________________

Graag willen we de auteur hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de exemplaren voor onze lezers. 

 

 

omslag_978908178611_rgb_hr_back - Volgens Sebastiaan (1).jpg

21 thoughts on “Winactie: Volgens Sebastiaan 4x (GESLOTEN)

  1. Wow het stukje wat ik hier gelezen heb. Gaf me al kippenvel. Lijkt me een aangrijpend boek ik doe dan ook erg graag mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.