Een grote aankoop makkelijk bekostigen

Je kent het vast wel: je staat op het punt of er is noodzaak om een grote aankoop te doen. Helaas heb je niet altijd de financiële middelen direct tot je beschikking. Niet zo prettig, maar gelukkig valt daar wel wat aan te doen. Hoe? Met een persoonlijke lening. Deze zijn er namelijk speciaal om grote aankopen te bekostigen. In dit artikel leggen we je uit wat een persoonlijke lening inhoudt en waar je het voor kunt inzetten.

Wat houdt een persoonlijke lening in?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het geldbedrag dat je maximaal mag lenen in één keer op je bankrekening gestort krijgt. Een persoonlijke lening is daarom ideaal bij het doen van grote aankopen. Denk dan aan een nieuwe keuken, auto of een verbouwing. Een persoonlijke lening wordt afgesloten in overleg met een kredietverstrekker. Deze kredietverstrekker bepaalt op basis van jouw inkomen en lasten wat het maximale leenbedrag is. Ben je getoetst en geslaagd, dan kun je dit bedrag gaan lenen. Je betaalt het bedrag in overleg met de kredietverstrekker bij een persoonlijke lening altijd met een vast maandbedrag over een vaste looptijd met een vast rentepercentage terug. Dit betekent dus dat je niet eerder meer mag aflossen, maar wel dat de rente niet afhankelijk is van de markt. Je weet voor de gehele periode van jouw contract voor de persoonlijke lening precies waar je aan toe bent met aflossen.

Waar kun je een persoonlijke lening voor gebruiken?

Een persoonlijke lening gebruik je als je een grote aankoop wilt doen waarvan je precies weet wat het gaat kosten. Zo zorg je ervoor dat je nooit meer leent dan je nodig hebt. Denk dan aan een grote verbouwing, een nieuwe auto of een nieuwe keuken. Een persoonlijke lening is daarom handiger dan het hebben van een krediet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.