De 5 lekkerste nagerechten

Meestal lees je over de lekkerste toetjes na een uitgebreid diner met vrienden. Dit blog laat je de vijf heerlijkste nagerechten ervaren voor als je gewoon lekker met z’n tweeën hebt gegeten. Heerlijk ontspannen natafelen voor twee. Het ene toetje is nog lekkerder dan het andere. Kun je nog kiezen?

italian-food-2157243_960_720

Sausjes zijn zeg maar echt helemaal mijn ding. Toetjes komen op een gedeelde eerste plaats. Verschillende toetjes zijn immers toch ook veredelde sausjes. Heerlijk bezig zijn met yoghurt, vla of pudding en wat dacht je van ijs? Een bekende voetballer zei eens: elk nagerecht heeft zijn voordeel. Of was dat toch iets anders? In ieder geval zijn hier de vijf lekkerste.

Maaltijd

Na de maaltijd heb je altijd wel zin in een toetje. Iets zoetigs na een pittig en gekruid diner. Chocolade is, vind ik, altijd als nummer één de fantastische afsluiter. Samen met een scheutje whisky maak je een overheerlijke Chocolade mousse. Alle ingrediënten zijn voor dit sublieme nagerecht: chocolade, whisky, gelatine, jus d’orange, eieren en suiker. Eerst even de chocolade au bain-marie in een pannetje water smelten. In een tweede pannetje, ook au bain-marie, de gelatine, de jus d’orange en de whisky verwarmen en goed roeren. Suiker en eieren kloppen tot het dik is geworden en bij de chocolade doen. Dan alles bij elkaar en je kunt genieten!

 

Nagerecht nummer 2 tot en met 5
Absoluut en onbetwist op de tweede plaats staat nog altijd Tiramisu. Met dit toetje ben je wel wat langer bezig en het moet ook even een paar uur in de koelkast maar het is wel echt genieten! Elke keer weer. Op nummer drie staat met stip Crêpes Suzette, hier zit ook wel weer een beetje alcohol in, sinaasappellikeur. Maar dit nagerecht nam ik vaak als bijzonder nagerecht toen ik samen met mijn vriendin veel uit eten ging. Maar dan nummer vier. Een echte klassieker, dat wel, maar lekker! Dame Blanche, met pure chocolade, slagroomijs, een beetje kookroom en verse mango. Het begint met het verwarm van de room. De chocolade hak of breek je in kleine stukjes en je laat deze op een zacht vuurtje smelten in de room. De van tevoren geschilde mango snijd je in plakjes. Verdeel dan het ijs en de repen mango over twee coupes en schenk de warme chocoladesaus erover. Ervaar en geniet! Jawel, nummer vijf nog. Daar komt ie. Roomrijst met warme kersen. Hiervoor heb je dessertrijst nodig, melk, suiker, vanillesuiker, kersen zonder pit en slagroom. Nou, jouw avond kan niet meer stuk toch?

12 thoughts on “De 5 lekkerste nagerechten

  1. Ik neem niet altijd een nagerecht, omdat ik altijd snel vol zit. Wat ik een erg lekker nagerecht vind is het 1000 gaten flensjes dat je bij de Bazaar in Rotterdam kunt eten

  2. Ik ben altijd van de voorgerechten. Gewoon een klein koekje bij de thee of chocolaatje is voor mij toetje genoeg. Maar ze zien er vaak wel prachtig en lekker uit.

  3. Ik maak graag zelf toetjes! Ik ben gek op een new york cheesecake als afsluiter met een heerlijke zure bessensaus. Of iets met citroen als het ook maar iets fris heeft. Chocolademousse vind ik heerlijk maar alleen te zwaar dat combineer ik dan bijvoorbeeld met frambozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.