Broodje pikante garnalen en auberginesalade

Ik heb vandaag een recept voor jullie: broodje garnalen en auberginesalade. Lezen jullie gauw mee?

broodje.png

 

Ik houd eigenlijk niet van aubergine. Mijn ouders weten altijd een leuke draai te geven aan groenten om dit lekker te maken, waardoor ik het toch wel eet. Zo ook met deze broodje pikante garnalen en auberginesalade.

 

Benodigdheden voor 2 personen:

2 aubergines

300 gram cocktailgarnalen

1x groene peper

1x rode ui

een paar druppels citroen

1x paprika

400 gram salade

2 eetlepel olijfolie

2x pistoletten

Het recept:

Breng de pan aan het vuur giet twee eetlepels olijfolie in de pan. Snijd  de aubergines in ronde stukken. Na vijf minuten leg je de aubergine in de verhitte pan. Snijd de paprika in kleine stukjes voeg de paprika na 15 minuten aan de aubergine toe. Daarna snijd je de uien in kleine stukken  die voeg je ook toe. Ondertussen voeg je de garnalen toe (zonder staart) aan de aubergine. Na 5 minuten snijd je de groene peper in hele kleine stukken en voeg je deze toe en tussendoor goed blijven roeren. Na 5 minuten is alles klaar. Zet alles in en grote kom voeg er nog salade aan toe en mix alles. Daarna kun je dit in een pistoletje plaatsen. Je kunt een paar druppels citroen toevoegen aan de aubergine en garnalen. Je het een lekker auberginesaladebroodje nu!

 

Tip: als je van extra pikant houd zoals ik dan kun je ook een halve theelepel rode pepers toevoegen aan deze salade ( tijdens het koken) anders sambal nadat alles klaar is.

4 gedachten over “Broodje pikante garnalen en auberginesalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.