3 redenen om te kiezen voor een refurbished iphone

Wie betaalbare Apple telefoon wil kopen kan ook denken aan een refurbished telefoon. Een nieuwe telefoon kopen is het eerste waar je aan denkt, maar soms kan een refurbished telefoon ook een oplossing bieden. Wij hebben zelf een Refurbished iphone 11

Definitie refurbished telefoon?

Dat is een nieuwe telefoon die is samengesteld uit oude onderdelen (Hoekstra, 2020). Dit hoeft dus niet per se een tweedehands telefoon te zijn. Vaak zijn het toch nieuwe telefoons. Tweedehands telefoons zijn toch al wat langer gebruikt.

Waarom kiezen voor een refurbished telefoon?

#1 het bespaart geld

Over het algemeen is een iphone refurbished telefoon stukken goedkoper. Voor de nieuwste Iphone ben je algauw vanaf 1000 euro kwijt. Voor sommige mensen is dat hun maandsalaris. Een Apple telefoon kopen is wel een dure uitgave voor veel mensen. Als je praktisch denk dan kun je liever een goede telefoon halen voor algauw de helft van de prijs of vaak soms minder dan de helft van de prijs. De meeste mensen kopen toch al om de 1 a 2 jaar een nieuwe telefoon. Dus dan kun je jaarlijks een nieuwe telefoon kopen.

#2 Milieubesparend

Op het moment dat er steeds nieuwe apparaten moeten worden geproduceerd veroorzaak je veel vervuiling en uitbuiting aan het milieu. Bepaalde producten moeten met bepaalde grondstoffen worden geproduceerd, zo moeten in sommige gevallen in mijnen worden gedoken of bomen worden gekapt om iets te produceren (Eyskoot, 2020). Als je product tot het uiterste gebruikt heb je een steentje bijgedragen aan het milieu. Ik doe dat zelf ook. Ik gebruik iets tot het echt niet meer werkt.

#3 Kwaliteitscontrole

De meeste refurbished telefoons hebben een strenge kwaliteitscontrole gehad. Kies dus daarom ook voor een certified refurbished items. Veel consumenten kiezen ook voor een refurbished items omdat het vertrouwen gewekt is. Uit een onderzoek van het Consumentenbond blijkt dat 55 procent van de mensen opnieuw voor een refurbished telefoon kiezen. Wij Hollandse mensen willen niet teveel geld kwijt voor een mobiele telefoon.

#4 Betere garantie

Veelal hebben refurbished telefoons twee jaar garantie. Dat betekent dat als de telefoon niet aan de eisen voldoet je lekker terug kan gaan. Je moet de koop wel bij een erkende winkel hebben gedaan. We hebben zelf zowel refurbished als nieuwe telefoons gekocht. Soms zitten er wel parels tussen de refurbished telefoons. Soms is dit echt verbazingwekkend.

PSSST hebben jullie ook een refurbished telefoon?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.