Persbezoek: Chocolatenation Antwerpen

Chocoladeliefhebbers opgelet in Antwerpen heb je een Chocolademuseum genaamd Chocolate Nation. Wij zijn er op 3 december heen geweest. Vandaag gaan we jullie vertellen wat we van het museum vonden. Lezen jullie mee??


Antwerpen chocolatecity:

Wij zijn gek op chocolade. Wisten jullie dat Antwerpen de grootste chocoladeproductie ter wereld heeft en bovendien een 2-jarige opleiding als enige land ter wereld kent voor chocolatiers. Wauw helemaal een goed idee dit. Wij als chocoladeliefhebbers vonden het wel erg interessant. Wij waren altijd al fan van Belgische chocolade. Dat vonden we toch het allerlekkerst altijd.

Experience:

Bij binnenkomst kregen we onze perskaarten. Je moest je spullen in een locker opbergen. De experience duurt ongeveer een uur. Je krijgt een apparaat mee bij de receptie. Bij binnenkomst moet je dat omhoog duwen in verbinding met een sensor dan speelt het een verhaal af. Ook kan het zijn dat je sensoren verbonden moeten worden met diverse plaatjes, dat zie je vanzelf wel. Bij binnenkomst moest je je voeten plaatsen op een donkere plek. Je apparaat omhoog richten en we zagen een leuke chocoladeproduct. De lichtjes gingen uit. Echt heel erg mooi. Ondertussen werden we omringd met diverse jutte zakken. Zo maak je kennis met diverse verhalen en je komt alles over chocolade te weten in dit museum, van de productie tot en met bekende chocolatiers. Je ziet megagrote chocolades voorkomen in het museum van een magnum full size tot en met een ruby fontein.

©The Belgian Chocolate Experience

Het is echt een interactieve experience. Ze hebben echt hun best gedaan om een mooie experience ervan te maken. Alles is mogelijk in het museum van bewegende poppen tot en met levendige verhaaltjes. Erg leuk voor volwassen en kinderen.

©The Belgian Chocolate Experience

Proeverij:

We hebben veel kennis opgedaan over chocolade. We aten het maar alleen maar we stonden niet echt stil bij de makers van chocolade en dat het veel tijd en moeite kost om dit te produceren. Je maakt een tour mee. Je ziet diverse chocoladeproducten liggen van een megagrote chocotoff tot en met een kwatta chocoladepasta. Een telefoon uit de jaren 60 tot en met een Foto van Leonidas. Er is tussen door ook tijd om foto’s te maken van diverse dingen. Verder kun je ook plaats nemen op mooie bankjes, leuke versieringen en maak je tussendoor kennis met filmpjes en worden er chocoladekunstwerkjes getoond door chocolatiers. Aan het einde van de tour mag je chocolade proeven. Er liggen diverse smaken van pure chocolade tot en met ruby chocolade. We vonden het een erg leuke tour. Je moet dit museum echt hebben bezocht als je in Antwerpen bent. Eigenlijk moet je er speciaal voor heen komen. Het is echt heel erg leuk. We hebben een leuke tour gehad en je maakt echt een leuke tijd mee hier binnen. Wie wil nu niet alles weten over chocolade? Wat een geweldige museum is dit. Een van de leukste ooit bezocht.

©The Belgian Chocolate Experience

Shop:

Aan het einde van de tour kon je een shop opzoeken. Er lagen echt heerlijke chocoladeletters, bonbonblokken, chocoladelolly’s en dat allemaal met de hand gemaakt door de chocolatiers. Ook had je er boeken en T-shirts over chocolade. Wat was het een leuke shop. We hebben ons niet ingehouden en veel gekocht hier.

@sherrymasters1

#chocolatemuseum #antwerpen #chocolate #chocolatelover

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Conclusie:

Wij vonden het super leuk in het museum. Een chocoladeliefhebber kan deze museum zeker niet missen. Het is ook kindproof. Er waren ook kinderen in het museum die hebben zich ook vermaakt. Een dagje chocolate-museum is zeker aan te raden voor iedereen. 18,90 kost een kaartje, dat is het helemaal waard. Voor deze prijs krijg je echt superveel en super leuke dingen te zien. Kom met openbaar vervoer want het is echt midden in het centrum deze museum. Je kunt ook een workshop boeken naast een bezoek. Ook leuk voor de volgende keer. Ze hebben nu een kerstexperience.

@sherrymasters1

#chocolatemuseum #antwerpen #chocolate

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Over het museum:

Initiatiefnemers Jeroen Jespers en Mickelle Haest gingen op zoek naar het verhaal achter Belgische chocolade. Wat bleek? Dat er duizenden en duizenden fans van deze lekkernij zijn, maar dat het overkoepelende verhaal errond nog nooit verteld was. Chocolate Nation is dus ontstaan voor chocoladefans, door chocoladefans. Het doel? Antwerpen helemaal onderdompelen in Belgische chocolade.

Waarom ze Antwerpen kozen als thuishaven voor Chocolate Nation? Daarvoor moeten ze jaren terug in de tijd. Het begon allemaal met de eerste chocoladefabriek van België. Die opende in 1831 in Antwerpen. Tot op vandaag staat Belgische chocolade wereldwijd hoog aangeschreven, onder meer dankzij het vakmanschap van Callebaut. De chocolademaker, die sinds 1911 gevestigd is in Wieze, beheerst al ruim 100 jaar het hele ambacht van boon tot chocolade. Om deze reden kozen we Callebaut uit als één van onze partners. Natuurlijk komen ook vele andere chocolademerken en ambachtslieden aan bod in Chocolate Nation.

@sherrymasters1

#chocolatemuseum

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Hun belevingsmuseum heeft een oppervlakte van zo’n 4.000 m². Die ruimte hadden zee dan ook nodig om de rijke geschiedenis van de wereldberoemde Belgische chocolade te kunnen huisvesten. Chocolate Nation is zonder twijfel de lekkerste attractie van België. Alles, ja echt alles, draait om Belgische chocolade. Zoveel smaken chocolade als er zijn, zoveel mogelijkheden zijn er binnen Chocolate Nation.

Dankwoord:

Graag willen we Chocolate Nation hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de perskaarten voor hun museum.

#samenwerking

 

10 thoughts on “Persbezoek: Chocolatenation Antwerpen

  1. Wat een goede tip deze ga ik onthouden, een leuk idee om met het gezin naartoe te gaan. Want ik ben dol op choclade

  2. Leuk dat je hiervoor bent uitgenodigd! En ja, als we naar Antwerpen zouden gaan, is dit museum absoluut wel iets voor ons, want we zijn beiden enorm gek op chocolade, dus dan mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.