Lancôme Hypnôse mascara review

Lancôme mijn favoriet merk lanceerde in 2004 een mascara Hypnôse. Deze must have item vliegt elke 36 seconden over de toonbank in Europa. Vandaag een review over deze mascara. Lezen jullie mee?

lancome hypnose

 

 

Belofte:

De mascara belooft dat de wimpers laag na laag scheiden en afzonderlijk voller maakt. De vaak gelauwerde mascara die je in de handtas of badkamer van je beste vriendin ontdekte, werd in 15 jaar tijd de lieveling van elke gebruikster. En nog steeds zo goed dat hij niet veranderd moet worden. Hij belooft extreem veel volume, is geschikt voor contactlensgebruikers.

Hoofdingredient:

Jojoba olie

Flacon:

De mascara zit in een zwarte flacon.

 

bb

 

Oogproblemen:

Ik ben een laatbloeier met het dragen van make-up. Pas rond mijn 20ste besloot ik om make-up te dragen want ik bezocht veel events en daar moest ik er wel goed uitzien hé? Ik wist niet dat er veel chemische troep in veel make-up merken zag. Het eerste wat ik merkte als ik mascara aanbracht op mijn ogen is een branderig gevoel. Ik dacht dat het er bij hoorde want het was iets nieuws mascara dragen dus de pijn hoorde er vast bij. Na een tijdje werd het zo erg dat mijn ogen ook begonnen te prikken en te tranen. Ik begreep eerst maar niet waar dat aan lag. Ik kon mijn ogen op een gegeven moment niet meer openhouden als ik mascara opdeed. Het werd zo erg dat ik op een gegeven moment zoveel pijn kreeg dat ik serieus stond te janken. Later kwam ik tot de conclusie dat het door mascara’s kwam die ik droeg. Nadat ik de ingrediënten van de verpakking erop nalas wist ik al waar het probleem vandaan kwam mijn ogen konden niet tegen chemische producten.

Ik besloot toen om duurdere mascara´s te gebruiken. Dit omdat ik ontdekte dat des te goedkoper de mascara des te meer chemicalieen hij bevat. Ik kan dus vrijwel nooit budgetmascara´s gebruiken. Na veel mislukte pogingen kwam ik helaas maar een aantal merken tegen die ik kon verdragen. Een van die merken is Lancome.

Wel jammer ik werd beperkt in mijn keuze tot het kopen van mascara’s. Het probleem met best veel mascara´s is dat ze over het algemeen niet makkelijk omhoog krullen en niet gitzwart van kleur zijn. Bovendien zijn ze ook nog een duurder dan de gewone budget mascara met weinig inhoud en lekken ze ook echt. Een keer was de pijn door een mascara zo erg dat ik een bezoek aan de huisarts moest brengen. Ik had een oogontsteking opgelopen door een mascara. Dat was balen. Make-up dragen zou pijnloos moeten. Maar helaas was dat niet vanzelfsprekend. Waar kon ik mascara vinden die ik pijnloos kon gebruiken?

 

Dermatologisch getest:

Lancome is een van de weinige high end merken waar ik wel tegen kan. Ik heb altijd hoge verwachtingen van Lancomeproducten. Ze zijn altijd ook goed.

 

Resultaat:

Na het aanbrengen van een laag mascara werd het mij al meteen duidelijk dat deze mascara extreem veel volume laat zien. Normaliter breng ik laag over laag heen aan. Hier was het niet echt nodig. Met slechts een keer een laag aanbrengen zag je veel volume. Voor een bruiloft heb ik drie lagen over elkaar heen aangebracht toen leek het alsof ik lashes in had zoveel volume zag ik. Ik kreeg ook veel complimenten over deze mascara van mijn vrienden en kennissen.

Ik heb deze mascara ook getest met lenzen in. Helaas ben ik een brillendraagster. Vaak irriteren mascara´s de lenzen. Je kunt bepaalde mascara´s hier niet mee dragen dan krijg je extra gevoelige ogen. Bepaalde mascaras prikken dan extra. Deze mascara was zeker lensproof. Geen geprik, geen gejeuk, gebrand. Iets was ik al verwachtte. Bovendien zag ik megaveel volume. Het was zo mooi dat ik een tijdje in de spiegel bleef kijken naar de wimpers, wow dat heb ik zelden gehad met mascara´s.

unnamed

Deze zwarte mascara veranderde mijn lichte wimpers in een gitzwarte kleur. Ze krulden mijn zeer rechte en naar beneden vallende wimpers meteen op. Eindelijk een mascara waar geen moeite voor hoeft te doen en geen wimperkrultang hoeft te gebruiken. Dat maak ik zelden mee.

Het gebogen borsteltje was prettig in gebruik, hierdoor was het aanbrengen van de mascara echt zeer gemakkelijk. Je hoeft eigenlijk niet eens een pro te zijn in het zetten van mascara. Het borsteltje doet het halve werk.

Mijn ongelijke wimpers werden helemaal gesepareerd. Verder zag je een prachtig resultaat. Wat een prachtige mascara. Deze mascara ga ik toevoegen aan mijn lijstje beste mascara´s ooit gebruikt.Deze mascara verdient van mij de award beste mascara ever.

Verkrijgbaar bij ICI Paris XL, Douglas.

12 gedachten over “Lancôme Hypnôse mascara review

  1. Ook geschikt voor contactlensdragers? Dan moet hij wel erg goed zijn. Ik ontwijk de mascara’s omdat ik dacht dat er geen bestond die je met lenzen mocht gebruiken. Goede tip.

  2. balen dat je keuze zo wordt beperkt door lichamelijke klachten, maar positieve dat je nu toch de mascara hebt gevonden die wel helemaal bij jou past. Je zou moeten weten welke stof die irritatie bij jou veroorzaakt, dan kun je veel makkelijker zoeken naar alternatieven.

  3. Ik word altijd hebberig van jouw mascara posts, want ik heb dezelfde oogproblemen. Ik heb die van Sisley toen gekocht, maar vind ‘m niet zoveel doen voor mijn wimpers helaas. Deze klinkt weer als muziek in mn oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.