Winactie: Het uur dat de bergen doorzichtig worden

Onlangs verscheen het boek Het uur dat de bergen doorzichtig worden van Wyneke de Geus bij Uitgeverij Palmslag. Wij mogen in samenwerking met de uitgeverij 1 exemplaar van dit boek verloten. Ook kans maken? Lees dan snel verder…

thumbnail_promotie_omslag_het_uur_dat_de_bergen_doorzichtig_worden

Een stuk over het boek:

In Het uur dat de bergen doorzichtig worden toont Wijndelina (Wyneke) de Geus-Everse met een verzameling autobiografische schetsen een deel van haar leven met familie, vrienden en vriendinnen. Ze zag het levenslicht in een klein gehuchtje op Sumatra. Haar geboortehuis lag te midden van toen nog vrijwel ongerept oerwoud. Tijgers en slangen waren geregelde bezoekers in de grote tuin van het doktershuis.

Ze tracht door kleine tekeningetjes te maken met woorden, geholpen door familieverhalen, oude brieven, dagboeken, haar herinneringen en haar fantasie de sfeer op te roepen van een vooroorlogse kindertijd, de internering tijdens de Japanse bezetting en de jaren daarna in Nederland.

Van uitzicht op bergen geniet bijna iedereen, op het eind van de middag, vlak voor het licht verdwijnt lijkt het of de bergen op de achtergrond doorzichtig worden. Voor de schrijfster die terugkijkt op haar leven lijkt het of zij door die doorzichtige bergen haar verleden terug kan zien. Net zo min als echte bergen doorzichtig worden, berusten deze verhalen op pure werkelijkheid. We kunnen hier spreken van autobiografische fictie.

Als de bergen doorzichtig worden is niet alleen bedoeld voor haar kinderen en kleinkinderen, maar ook voor haar tijdgenoten, die veel van haar belevenissen zullen kunnen navoelen. Een kindertijd in Indië, maar ook de moeizame aanpassing aan het leven in het Nederland van vlak na de oorlog. De verwarrende pubertijd en het langzaam toegroeien naar volwassenheid. Verwacht geen roman met één doorlopend verhaal. Via stapstenen, verschillend van grootte en vorm bereikt u de overkant, naar omlaag kijkend ziet u de stroom van het leven van deze auteur.

thumbnail_wyneke_de_geus

Hoe maak je kans op het boek?

-Reageer hieronder ( op het commentformulier) dat je meeloot.

Reglement:

-Winnaars worden gemaild, vul een geldige e-mailadres op het reactieformulier(e-mailadres is niet openbaar te zien);

-de winnaars worden geselecteerd door middel van een loting.

-over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;

– Deze winactie loopt tot en met 30 november 2016.

_______________________________________________________

Graag willen wij Uitgeverij Palmslag bedanken voor het beschikbaar stellen van het boek!!

Heel veel succes iedereen. 

25 gedachten over “Winactie: Het uur dat de bergen doorzichtig worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.