Recensie: De regels van Floor Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen

Bij Uitgeverij Ploegsma verscheen het boek De regels van Floor Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen. Dit boek is bekend van tv iedere zondag wordt het uitgezonden. Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

Wat een vrolijke cover. Lekker blauw Floor heeft een koptelefoon op en luistert muziek. De cover is erg mooi en past echt bij het verhaal..

Over het boek:

Floors nicht Wonder treedt op met haar band The Miracles. Floor laat de poster van het optreden aan iedereen zien en zegt dat zij wel kaartjes kan regelen omdat Wonder familie is. Maar dat pakt niet helemaal uit zoals ze had gedacht..De paniek slaat toe bij Floor en Kees als hun vader gaat solliciteren aan de andere kant van het land. Stel je voor dat ze straks moeten verhuizen! Dat mag niet gebeuren! Gelukkig heeft Kees wel een idee om de verhuizing te voorkomen. En twaalf andere hilarische verhalen!

Onze mening:

Wauw wat een prachtig boek. De meeste kinderen houden niet echt meer van lezen, tenminste ze groeien op met Ipads en allerlei ander elektronica, hierdoor vergeten kinderen vaak dat lezen ook bestaat. Dit boek is een voorbeeld boek voor alle kinderen die ook niet van lezen houden. Zo leuk was dit boek. Heel spannend opgebouwd. De tekeningen in het boek maken het verhaal nog levendiger. Het boek begint met regel nummer 1:

Als je een juf bent en je regelt een invaller, dan moet je van tevoren wel even checken of- ie geen tics heeft!

Het verhaal begint met dat juf Marja vervangen wordt door meester Hans de Bruijn omdat juf Marja naar de kaakchirurg wordt vanwege een operatie. Floor is een stoute meid is erg storend in de klas en maakt haar werk niet. Regel 2: Als je moeder ineens fan is van een ander kind dan mag je best iets verzinnen om haar een lesje te leren!

Hilarisch:

Dit boek is naast spannend, leuk erg hilarisch. Veel kinderen zullen zich af en toe echt herkennen in Floors gedachtegang. Ze is soms zo grappig dat alle kinderen hier in een deuk lagen. Dit boek deed ons denken aan de hoe overleef ik serie. Ik weet niet of iedereen deze serie nog kent. Super leuk weer. Ze bedenkt allerlei regels om dingen voor elkaar te krijgen. Ze is erg slim naast dat ze stout is. Ze denkt soms als een volwassene. Veel kinderen hebben dat. De kinderen op de redactie wilden het boek steeds opnieuw lezen. Dat is een goed teken. Een kinderboek is geslaagd als kinderen het opnieuw willen lezen. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijg vijf sterren .

Verkrijgbaar bij Bruna.

#samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.