4-handige tips en woonideeën voor een kleine woonkamer

Niet iedereen heeft een ruime woonkamer. Zo ‘n 20 van de Nederlanders woont in een flat en 15% woont in een appartement. Aangezien de huisprijzen stijgen mag je al blij zijn als je een klein stukje grond kan bemachtigen. Maar hoe kun je de kleine woning zo praktisch mogelijk inrichten? In mijn woonblog geef ik je handige tips en woonideeën voor een woonkamer met een beperkte leefruimte.

Tips voor en woonideeën voor het inrichten van een kleine woonruimte

Kleine ruimtes ogen vaak benauwd, maar met een paar handige ideeën kun je je huiskamer wel groter  laten ogen. In dit blog geef ik een overzicht van een paar handige tips om je kleine woonruimte ruimer te laten lijken.

1: lichte kleuren

Het beste kun je de woonkamer zo licht mogelijk houden.  Lichte kleuren ogen ruimer waar donkere kleuren absorberen, versterken lichte kleuren. Het is daarom verstandig om de wanden en vloer een lichte tint te geven. Combineer je een lichte vloer met lichte meubels en lichte verf voor de binnenmuur dan creëer je veel licht in huis, dit is erg fijn als je klein behuisd bent.

 

2: Glas in huis

Wil je de woonruimte breder laten lijken dan kun je werken met spiegels. Plaats een horizontale spiegel boven de bank en je woning lijkt twee keer zo breed. Maar de spiegel kun je natuurlijk ook voor de lengte gebruiken door een verticale spiegel te plaatsen. Hang een spiegel in een smal gedeelte bijvoorbeeld in een hal of een smalle nis en de huiskamer oogt meteen veel langer.

Maar niet alleen een spiegel in huis doet wonderen, ook moderne kozijnen en deuren waar veel glas in verwerkt is doet je huiskamer groter doen lijken. Met een glazen deur of schuifpui ziet je kamer er ruimer uit en komt er meer licht in huis.

 

3: Open keuken

Is het mogelijk dan is een open keuken keuze de beste keuze, een kleine keuken is beter dan een eiland keuken. Bij een kookeiland heb je veel ruimte nodig, deze keuken is dus geen optie. Een kleine leefkeuken is dan een goede optie. Het beste kun je de keuken zo licht mogelijk houden zodat de keuken ruimer en groter zal ogen. En werk met meerdere opbergsystemen, denk hierbij aan planken of bovenkasten. Bij een keuken is het ook belangrijk om je af te vragen of je veel inbouwapparatuur wilt of toch liever meer opbergruimte. Qua verlichting ben je het slimste uit met inbouwverlichting, dit neemt het minste ruimte in.

 

4: Meubels met opbergruimte

Je huiskamer is niet zo ruim dus je kan het beste de ruimte goed benutten. Voor het inrichten van een kleine woonkamer kun je het beste gaan voor een groot meubelstuk dan een heleboel kleine kastjes, tafeltjes en meer. Meet vooraf wel goed je woonkamer op zodat je zeker weet dat het meubelstuk ook goed in je huiskamer past.

Een andere handige tip zijn meubels met opbergruimte. Een bank met lade is bijvoorbeeld een goed idee, of een salontafel met opbergruimte. Maar je kunt ook simpel opbergruimte creëren door een poef of decoratieve kist te plaatsen waar je spulletjes in kan doen.

Heb je wat gehad aan de handige tips en woonideeën voor een kleine woonkamer?

Dit blog is geschreven door Linda Swinkels van Linda schrijft ‘t op. Linda schrijft ‘t op is een huis en tuin blog waarbij ik tips en ideeën geef die je in je interieur en rondom huis kunt toepassen.

Dus voor meer inspiratie en woontrends kan je naar www.lindaschrijfthetop.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.