Recensie: Het zaadje van compassie

Het zaadje van compassie is het boek over de Dalai Lama. Dit prentenboek vertelt het verhaal van Dalai Lama, een belangrijke man, een wereldleider! Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee?

 

nl_seedofcompassion_jk_4p_klassiek

 

 

Mooie vormgeving:

Als eerst wil ik zeggen dat het boek super mooi is vormgegeven. Het boek heeft een groene cover zodra je het boek openslaat zie je prachtige Tibetaanse tekens in het rood en goud. Aan het begin vertelt de Dalai Lama iets over zich zelf in een brief. Daarna begint zijn verhaal. Hij vertelt waar hij geboren is, zijn jeugd wordt beschreven, zijn opleiding. Je ziet hem opgroeien in het leven. De kinderen leren stapsgewijs en spelenderwijs iets over zijn leven. Aan het einde van het boek zie je een volledige tijdlijn van zijn leven.

 

Bewondering:

Ik vind het monnikenleven altijd al erg interessant. Vroeger wilde ik er ook eentje zijn. Het was alleen niet zo bekend destijds. Ik vond het ook erg interessant om aan vechtsporten te doen in het monnikenleven. Helaas moest ik hier genoegen nemen met de dojo’s van Nederland. Het was absoluut niet te vergelijken met wat ik op t.v. zat. Daar in Tibet gingen ze echt op bomen trainen. Dat moest ik een keertje doen. Hier nam ik genoegen met stokgevechten op de grond. Toen ik Dalai Lama op t.v. zag en zijn ideeën hoorde dacht ik dat moet wel een bijzondere man zijn. Toen werd ik fan van hem.

Super mooi

Wat een super mooi boek, super leuk verhaal, de tekeningen zijn ook geweldig. Werkelijk alles aan dit boek is perfect. De kinderen hier op de redactie vonden dit boek super leuk. We hebben het zowel voorgelezen als twee kinderen gingen het zelf lezen. Hun gezichten waren vol blijdschap en waren helemaal tevreden over dit boek. Zeker een aanrader voor iedereen.

 

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Holland.

8 thoughts on “Recensie: Het zaadje van compassie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.