Carry Slee tekent voor nog eens vijf jaar bij Overamstel uitgevers

In september verschijnt bij Uitgeverij Moon haar nieuwe 12+-roman #Laatste Vlog. Carry Slee, Nederlands meest succesvolle kinder- en jeugdboekenauteur met meer dan 5 miljoen verkochte boeken, tekende deze week een nieuw contract voor vijf jaar bij Moon, onderdeel van Overamstel uitgevers.

carry slee Carry Slee © Hester Doove

Slee verbindt zich op deze manier tot 2024 aan de uitgeverij; het nieuwe contract gaat in als het huidige contract in 2019 afloopt. Carry Slee: “Fantastisch dat ik de komende jaren bij Moon met zo’n jong en enthousiast team aan nieuwe boeken ga werken. En het voelt bij Overamstel tegelijkertijd zo vertrouwd. Met sommige mensen werk ik al meer dan 15 jaar samen, dat vind ik heerlijk. Terwijl in september mijn nieuwe 12+-roman #Laatste Vlog uitkomt, ben ik zelf alweer druk aan het schijven aan een nieuw boek. En dat blijf ik de komende jaren lekker doen, bij Moon!”

Jolijn Swager, uitgever: “We zijn ontzettend trots dat Carry heeft bijgetekend en we de komende jaren talrijke mooie boeken met haar mogen maken. En dat is niet alleen voor ons, maar vooral ook voor de grote schare fans geweldig nieuws.”

Hele generaties zijn met de boeken van Carry Slee opgegroeid. Negen keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. In 2016 ontving Carry Slee uit handen van Stichting CPNB de ‘Gouden boekenstapel’, een niet eerder uitgereikte onderscheiding voor 5 miljoen verkochte boeken. Daarnaast is Slee de meest verfilmde schrijfster van Nederland, met inmiddels acht box office hits gebaseerd op haar bestellers.
In september verschijnt er een nieuwe razend spannende 12+-roman van haar hand: #Laatste Vlog, over hoe social media je leven op zijn kop kan zetten, maar ook kan redden.

9 thoughts on “Carry Slee tekent voor nog eens vijf jaar bij Overamstel uitgevers

  1. Ik ben nooit zo’n fan van Carry Slee omdat ik niet door had welke onderwerpen ze allemaal aansnijdt. Doordat ik niet goed oplette, en dacht dat het wel goed zou zijn omdat ze een kinderboekenschrijfster is, las mijn 10jarige dochter al over ecstasy. Mijn schuld, maar ik schrok daar van.

  2. Ik ken haar jammer genoeg niet. Ben eigenlijk niet zo op de hoogte van jeugdboeken. Misschien binnen enkele jaren als mijn zoontje hiervoor oud genoeg is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.