Recensie: Asverze

Vandaag een review van het boek Asverze van Erik Le Romancier. Lezen jullie mee?

 

Cover Asverze - Erik Le Romancier

Over het boek:

Averze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze
Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag ervan wordt verdacht een on-vrouw te zijn – de ultieme, goddeloze
gruwel – moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven. Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf?
Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie?

 

Vrijheid:

Asverze is een jonge vrouw gevangen in haar cultuur. Ze wil eigenlijk vrijheid hebben maar helaas steken haar ouders een stokje voor. Om het niet erger te maken is haar verloofde zo erg vervelend dat haar telkens in de gaten houdt. Ze hunkert naar vrijheid, maar in haar cultuur is de vrouw een ondergeschikte aan haar man eerst is het de vader waar je ondergeschikt bent en na het huwelijk aan de man. Asverze vindt haar toekomstige man helemaal niets. Haar moeder is heel erg verbaasd en vraagt zich af waarom zij hem helemaal niks vindt. Ze vind hem dom, onderontwikkeld en beperkt. Het huwelijk is slechts een deal hun families wat hun een fortuin zal opleveren want Asverze komt uit een arm gezin en als zij trouwt met haar verloofde dan wordt haar familie rijk.

Cover:
Wat een prachtige cover heeft dit boek. Te zien is een jonge boze vrouw. Die zicht vastklampt aan een boom en een zwaard in haar handen heeft.

Vrouwenboek:
Ik ben gek op vrouwen in de hoofdrol in boeken. Er zijn weinig boeken met vrouwen in de hoofdrol die mijn aandacht trekken. Vaak worden de vrouwen ernstig onderdanig afgeschilderd maar hier was  het niet het geval. Dit boek is origineel. Asverze wil vrij zijn. Je ziet dat ze er echt voor vecht.  Ik ben zelf een feministe heb dus eigenlijk behoefte aan een vrouwvriendelijke boek. Ik weet dat het topic ondegeschiktheid en uithuwelijking in veel culturen voorkomt. Ook hier in ons land veel dorpen maken zich hier ook schuldig aan uithuwelijking. Denk maar aan Staphorst, Ede. Ik kon me in veel plekken inleven in Asverze. Ik heb zelf best veel situaties gezien en of meegekregen dat meiden uitgehuwelijkt worden. Ik denk dat veel mensen zich in haar verhaal zullen herkennen. Het lijkt me lastig om als een auteur over deze thema’s te schrijven. Het is hem erg goed gelukt.

Meesterwerk:
Dit boek bevat de perfecte ingrediënten voor een meesterwerk namelijk een goed verhaallijn, spanning, emoties. Het boek is zo boeiend dat ik niet meer kon stoppen met lezen. Binnen een paar uur had ik dit boek verslonden. Zeker een aanrader voor iedereen.

Erik Le Romancier (1972) debuteerde in 2015 met de verhalenbundel Stilte Graag! In 2017 verscheen van zijn hand de roman Liefde, Lust en Andere Ongemakken. Asverze (2019) is het eerste boek in een meeslepende fantasycyclus vol avontuur, drama’s, geheimen en verrassende intriges.

Erik van der Heijden

Prijzen & verkrijgbaarheid:

Verkrijgbaar in de boekenwinkels voor:

Paperback 396 pagina’s€ 21,95

Hardcover 342 pagina’s € 27,95

E-Book 396 pagina’s € 5,00

#SAMENWERKING LEES DISCLAIMER

7 thoughts on “Recensie: Asverze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.