Recensie: De Goldbauwm Dynastie Natasha Solomons

Bij Ambo Anthos verscheen recentelijk het boek De Goldbaum Dynastie van Natasha Solomons. Vandaag ga ik dit boek reviewen. Lezen jullie mee???

a

Over het boek

De Goldbaum-dynastie van Natasha Solomons is een meeslepende familiegeschiedenis, in de traditie van Martha Hall Kelly en Tatiana de Rosnay.

De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze – omdat ze Joods zijn – altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht.

De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei. Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet.

Met De Goldbaum-dynastie schreef Natasha Solomons een meeslepende familiegeschiedenis, gebaseerd op een van de rijkste families ter wereld, de Rothschildts: een familie die zelden in de openbaarheid treedt, maar de machtigste ter wereld is.

Cover

Wat een prachtige en kleurrijke cover. Te zien is een vrouw in een mooie jurk en een vest. Op de achtergrond zien we twee vliegtuigen.  De cover is zo levendig.

Schrijfstijl en verhaallijn

In het begin wordt het al meteen duidelijk dat ze heel goed kans schrijven. Ze heeft een meeslepend schrijfstijl. Als lezer wil je door haar leuke schrijfstijl niet meer stoppen met lezen. Je wordt echt aangemoedigd om verder te lezen. Het verhaal is origineel. Ik heb veel boeken gelezen en lees dagelijks flink wat boeken in diverse genres maar ik heb wel weinig boeken gezien die zo een origineel verhaallijn hebben. Tegenwoordig moet ik wel zeggen dat er weinig auteurs zijn die tegenwoordig een origineel en pakkend verhaal weten neer te zetten als Natasha Solomons.

inhoud

Diverse genres

Dit boek bevat diverse thema’s en genres: historie, religie, machtstatussen, politiek, gezinsleven, romantiek, uithuwelijking enzovoorts. Dit maakt het boek interessant maar zoveel thema’s in een boek kunnen soms ook slecht uitpakken als je als auteur niet over de juiste ervaring beschikt om dit in zijn/haar verhaal te verwerken. Hier niet het geval. Natasha heeft zoveel thema’s goed weten te verwerken in het boek. Zeer knap werk van haar. Het lijkt me super lastig om een boek spannen, pakkend en origineel te houden met zoveel hoofdstukken en bladzijdes. Het boek is een flinke pil ruim 500 bladzijdes. Je verveelt je als lezer geen minuut. Het is gewoon een topverhaal.

Conclusie

Wie denkt dat dit een typische historische roman is komt bedrogen uit. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen. Ik had een tijdje historische romans geboycot. Dit kwam vanwege de ‘vaak slechte verhaallijnen en verder ook door gebrek aan originaliteit van een verhaal.’ Ook ben ik van de meeste romans niet te spreken vanwege hun commerciële karakter. Dan krijgen ze lovende recensies en blijkt het boek echt geen inhoud te hebben als je dat leest. Dit boek is anders. Vanwege de meeslepende schrijfstijl, goed en originele verhaallijn en duidelijke binding met de hoofdpersoon zal iedereen wel weg zijn van deze heerlijke weglezer. Ik heb dit boek binnen no-time verslonden. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:


#samenwerking

13 thoughts on “Recensie: De Goldbauwm Dynastie Natasha Solomons

  1. Ik ben heel benieuwd, als ik dit zo lees, is het echt wel een boek voor mij. Ik lees niet altijd historische romans, maar romans zelf wel. Ik hou wel van het niet te ingewikkelde van een boek soms. Bij dit boek speelt duidelijk meer. Goede review, je hebt me nieuwsgierig gekregen!

  2. Ah vijf sterren, mooi dat je zo genoten hebt. Ik heb altijd wat moeite met boeken die zich in een historische setting afspelen. Heb ik overigens ook met films, ik houd niet zo van kostuumdrama’s bijvoorbeeld.

  3. Klinkt als een intrigerend verhaal. Perfect om je mee te laten slepen naar een compleet andere wereld. Ga hem in gedachten houden voor de zomervakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.