Recensie: De man die met poppen speelde Magnus Jonsson

Bij The House of Books verscheen het boek De Man Die Met Poppen Speelde. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

 

Cover:

Een prachtige cover. Een dame met blond haar en blauwe ogen zien we op de achtergrond. Op de voorgrond zien we wat huizen en een brug. De titel kopt in het wit op de cover.

 

Over het boek:

Linn Stahl, een whizzkidd en cryptologie-expert, wordt door de politie om hulp gevraagd bij het oplossen van een macabere moord. Een jonge vrouw is dood gevonden in een appartement en de moordenaar heeft haar zo opgemaakt dat ze net een porseleinen pop lijkt. Als het onderzoek connecties begint te vertonen met de extreem-linkse beweging waar Linn ooit lid van was, lijkt haar eigen veiligheid in het geding te komen. Tegelijkertijd worden er meer dode vrouwen gevonden en als Linn en rechercheurs Stenlander en Svensson op het punt staan de moordenaar te ontmaskeren verdwijnt ze zelf spoorloos…

 

Onze mening:

Wij hebben zelden een boek meegemaakt dat vanaf de eerste bladzijde echt spannend is. Vaak komt een boek na een paar hoofdstukken op gang. Dit verhaal brengt de lezer meteen op gang. De gedachten van de hoofdpersoon waren super mooi weergegeven. Je dacht echt met de persoon mee. Alhoewel het af en toe echt gek was wat hij dacht. Hij heeft een obsessie voor poppen.

”Ze ademende kort en snel. Ze bewoog een beetje in haar slaap, alsof ze voelde dat ze niet alleen was. De man die haar gadesloeg, zette voorzichtig een stap naar achteren het donker in. In de kamer hing een vage vanillegeur, die de man zich nog herinnerde. Het was haar geur. Hij hoorde bij haar. Een kinderlijke geur. Bij een ouder vrouw zou hij te opdringerig zijn geweest en hem in het ergste geval migraine hebben bezorgd. Maar niet bij deze jonge vrouw, of meisje in dit bed. Hij liep weer naar haar toe en ging naast haar staan. Ze zag er onnatuurlijk uit;haar lange, blonde haar lag uitgespreid over het kussen, alsof ze geen zin had om het de volgende ochtend te ontwarren. Maar daar hoefde ze zich geen zorgen over te maken, dacht hij. Haar armen lagen langs haar lichaam, als bij een pop.“

 

De obsessie voor poppen gaat zover dat hij zijn ´slachtoffer´ als een pop ziet.  Dit is echt een lichte thriller. Er wordt heel veel beschreven maar het lijkt alsof je naar een film kijkt. Dit is echt een lichte leesvoer. Je zou als je naar het verhaal kijkt denken dat dit een ´zwaar boek´ is. Wie dat denkt komt bedrogen uit. Ook mensen die niet dol zijn op thrillers zouden dit boek echt leuk kunnen vinden. Wij lezen niet altijd graag thrillers, maar deze was echt een pareltje.

Goede thriller:

Wie denkt dat alleen vrouwen goede thrillerschrijvers zijn heeft het echt mist. Magnus Jonsson bewijst dat mannen ook goede thrillerschrijvers zijn. Tijdens het lezen vraag je je af  waar de auteur zijn inspiratie vandaan heeft. Het verhaal is zo goed beschreven. Werkelijk alles klopt aan dit boek. Het verhaal is zo spannend dat je echt op het puntje van je stoel gaat zitten. Meestal is een vertaling echt slecht. De vertaler heeft zijn werk echt goed gedaan ook.  Wij zijn niet zo dol op commerciële thrillers. Commerciële thrillers zijn vaak monotoon geschreven, de dialogen zijn vaak eenzijdig, ook de verhaallijn is vaak matig en nooit origineel. Je ziet wel dat veel auteurs elkaar nadoen. Nu heeft hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boek verkocht. Dat is best veel. Het verhaal is erg origineel. Het is meeslepend geschreven.

“Zoals ze er nu bij lag, was ze perfect. Onbedorven. Net zoals toen hij haar voor het eerst zag. Ze leek haast te hebben gehad toen ze vannacht thuiskwam. Ze had haar jurk, vest en bh op de grond gegooid. Hij had voor haar portiekdeur in Hogalidsgatan gewacht, verscholen in zijn auto. Ze was alleen geweest. Gezien haar losbandige aard had hij daar niet van uit kunnen gaan. Hij monsterde haar gezicht. Ze had wel de tijd genomen om haar make-up eraf te halen. Een zat nu nog alleen een dun, zwart streepje bij haar linkeroog. Haar huid was glad omdat ze sliep, rimpelloos. Zo moest ze in zijn herinnering en het hiernamaals bewaard blijven.”

Er zijn zoveel thrillers in Nederland dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn alleen heel weinig thrillers die goed zijn. Magnus is echt geslaagd om een goede thriller neer te zetten. Wij geven dit boek 5 sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:

 #samenwerking lees disclaimer

 

Eén gedachte over “Recensie: De man die met poppen speelde Magnus Jonsson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.