Recensie: De Moord op de vampier

Bij Boekscout verscheen het boek de moord op de vampier van Marco Ludema. Dit boek gaan we vandaag reviewen lezen jullie mee???

Over het boek:

Het rustieke dorpje Fliersom, wat in de pers bekendstaat als “de tweede Hof van Eden”, schrikt op wanneer de illustere miljonair en filantroop Simon Tersteeg dood wordt aangetroffen in één van haar hotels. Bij het onderzoek vindt de politiemacht een houten staak in zijn borst en een agenda met gecodeerde namen. Commissaris Max Gerritsen wordt op de zaak gezet, met als doel de namen te ontcijferen en de moordenaar te vinden. De plaatsen Fliersom, Volkertsen en Maviere vormen het decor van deze spannende detectivethriller, die het levensverhaal van Tersteeg, de Vampier van Volkertsen, blootlegt.

 

Onze mening:

Wie zegt dat selfpubbers niet kunnen schrijven hebben het deze keer mis. Dit is het geval van Marco Ludema. Hij kan super goed schrijven. Zijn boek moord op de vampier is naar onze mening goud waard. Hij kan super goed schrijven. Zijn schrijfstijl is een apart (positief). Vanaf de eerste bladzijde wordt je als lezer het boek in gelokt. Je kunt niet meer stoppen met lezen zo bijzonder schrijft hij zijn boek. Niet veel auteurs lukt dat tegenwoordig. Ergens halverwege of net na twee hoofdstukken dwalen auteurs af. Het boek is naast een serieuze thriller ook nog eens humoristisch geschreven op sommige stukken. Dit is een thriller. In Nederland nemen vrouwen serieus de overhand met thrillers. Marco bewijst met zijn boek moord op de vampier dat mannen ook goede thrillerauteurs kunnen zijn. Hij is de derde mannelijke thrillerauteur die wiens schrijfstijl we echt waarderen. We hebben zoveel thrillers gelezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is een veelgelezen genre maar de valkuil blijft dat veel thrillers niet spannend of goed genoeg zijn. Marco Ludema is super goed. Als je eenmaal aan dit boek beging kun je niet meer stoppen met lezen. Het boek leest als een trein. Binnen no-time hadden we deze 216 pagina´s tellend boek verslonden. We hebben dit boek met veel plezier gelezen.  Eindelijk hebben we weer een goede mannelijke thrillerauteur gevonden. Het boek krijgt vijf sterren. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen.

Over de auteur:

Marco Ludema (1997) woont sinds jaar en dag in het dorpje Driezum met zijn ouders en zusje. Door de jaren heen heeft hij altijd de droom gehad om zelf een boek uit te kunnen geven. Als een liefhebber van detectives was het genre hiervoor dan ook snel bepaald. Met Moord op de Vampier introduceert hij de “stille” detective: een verhaal dat zich hoofdzakelijk laat vertellen op basis van gedachten, de omgeving en de emoties van de personages.

Verkrijgbaar bij Boekscout.

#samenwerking 

6 thoughts on “Recensie: De Moord op de vampier

  1. Soms hoef je niet perse bij de gevestigde orde te horen om een goed boek neer te zetten. Op zich ben ik wel van de thrillers en spannende verhalen dus mijn interesse is wel gewekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.