Huwelijksreis all inclusive Corendon Antalya

Zoals sommigen van jullie weten ben ik getrouwd in december. Vanwege Corona konden we niet op huwelijksreis maar we hebben we ervoor gekozen om in maart op huwelijksreis te gaan. We hadden via Corendon een all inclusive huwelijksreis geboekt naar Antalya. Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik ervan vond . Lezen jullie mee??

De reis:

Het was inpakken en haasten naar Schiphol. Laat komen is niets voor ons. De vliegreis duurde vier uur intotaal. Ik had een tijdje niet in de vliegtuig gezeten en al helemaal niet meer tijdens corona. De spanningen liepen hoog op. Na vier uur kwamen we aan in Antalya. Yes. Je werd opgehaald met de bus op het luchthaven. Je werd naar je hotel gebracht. Super leuk natuurlijk. Ons hotel kwam als laatst we hadden zo een 30 a 40 minuten gereisd erheen. Ondertussen genoten van het uitzicht. Het was altijd al mijn droom geweest om op huwelijksreis naar Turkije of naar Malediven te gaan. Malediven was we even te lang vliegen tijdens corona. We kozen voor Turkije.

 

Grand Park Lara:

We gingen voor 7 dagen op reis. Toen je eraan kwam kreeg je een groene band om je polsen. Dit is om goed te zien tot welke hotel je behoort. Bij binnenkomst checkt de beveiliging of je er echt thuishoort of niet.


Hotel Grand Park Lara was een super mooi hotel. Buiten had je twee zwembaden. Het was in maar iets te koud om te zwemmen want in Istanbul had het gesneeuwd toch waagden we eraan om een keer te zwemmen buiten. Het was koud maar lekker. Iedere dag een duik nemen in het zwembad ging iets te ver in 17 graden, het water was wel warmer dan Nederland zwembadwater. Ik ben echt een zwemliefhebber. Als het iets warmer was geweest was het zwembad iedere dag van mij.

Deze drankje kregen we op de eerste dag. Je mag vaker en meerdere keren per dag drankjes halen beneden bij de receptie. Super leuk. We dronken het op, op onze hotelkamer. Ik had Harry Potter drankje. Je hebt ook veel zonder alcohol als je dat niet drinkt.

 

Diverse locaties:

Corendon biedt diverse all inclusive reizen aan:

Kreta

Alanya
Spanje

Bali

Ibiza

Bulgarije

Ze hebben echt super veel reizen en super veel plaatsen. We kozen voor Antalya. We willen een rustige en ontspannende vakantie niet te druk en niet te rustig. Dat was precies wat we kregen. Toen we weggingen werd het drukker.

 

Eigen strand:


Ze hebben een eigen strand buiten. Je kunt er lekker zwemmen. Het is niet zoals Nederland koud water. Maar het is warmer dan normale nederlaag zee. We hebben er een keer gezeten. Het was eerst moeilijk vindbaar uit inslikken gevonden. Rondom het hotel had je diverse winkels en eettenten. Je hebt er een pinapparaat en een bushalte.

Moskee:

Ik schrijf nauwelijks over religie op persoonlijk vlak vandaag doe ik dat wel bij uitzondering. Ik heb moskee gezien. In mijn 33 jarige bestaan ben ik nooit echt een moskee binnen gelopen. Het was me een ervaring. Ik was de enige vrouw. Het regende en intotaal waren er op de imams na 3 mensen aanwezig in de moskee. De moskee was mooi. We zagen een winkelmedewerker waar we onze kleding hadden gekocht ook deelnemen aan een moskee gebed. Super leuke ervaring ook al bid ik 5 keer per dag vanaf jongs af aan ik ga bijna nooit naar d e-mailen. In Turkije was de boodschap iedereen is welkom in de moskee. Een leuke ervaring.

All inclusive:

Dit betekent dat je eten en drinken krijgt van het hotel.  Alles is inbegrepen. Wij kregen drie keer per dag te eten. Je had vaste tijdstippen. Het eten was gemiddeld lekker alleen sommige dingen konden wel iets meer doorgebakken worden. In het begin mocht je niet zelf pakken maar deden de koks dat. Aan het einde van de week mochten we zelf pakken. Super leuk natuurlijk. Ze hebben echt voor variatie gezorgd bijna dagelijks was er wel iets nieuws.

Ontspanning:

Ik het hotel had je ook hammam. Die moest je betalen en massage ook. Je kunt kiezen voor diverse massages. Ook losse. Wij kozen voor privé dingen hamam. Hamman had ik nooit gehad. Je ligt er met je zwemkleding in als je die hebt of anders gaan ze je met handdoeken afdekken en krijg je van hun badkleding.

Hamam werd hierop uitgevoerd. Dit was een privé kamer. Je hebt ook een gemeenschappelijke ruimte. Die is goedkoper en openbaar. 

Je wordt goed nat gemaakt, dan echt hard en flink geschubde. Je moet wel tegen een stootje kunnen dan komt er een flinke laag met warm water op je. Niet zo normaal warm als de kraan maar echt heet hoor. In het beginnende. Maar wauw wat een fijne ervaring Je voelde je echt schoon erna. Ook kozen we voor massage apart de volgende dag. Ik heb meter massage gedaan. Op medisch gebied is Turkije echt goed. Ze konden meteen zien dat ik last van mijn knie had zonder dat ik erover had verteld. Ik vertelde dat ik een ongeluk had gehad later. Wel goed. Toen werd ik flink aangepakt. Had daarna twee weken geen last meer van mijn knieën. Super goed. Je moet natuurlijk om een optimaal resultaat te bereiken vaker terugkomen. Dat zal ik zeker doen.

Stad Analya:

We zijn met de bus naar het stad Antalya geweest. Het duurde echt 1 uur minimaal. Zo lang in de bus zitten vind ik echt niet zo leuk en al helemaal niet als de winkels niet zo leuk zijn. De meeste winkels waren dezelfde als in Nederland. Wat wel anders was is de Haribo snoepwinkel. Wat een lekker snoep. Heb daar snoep gekocht voor ongeveer 50 euro. Ik was helemaal los gegaan. Ik ben echt een snoepliefhebber. In het centrum mocht je geen foto´s maken. Je moest je spullen net zoals je op schiphol plaats in een rongtenapparaat plaatsen. Ze gingen je spullen uitgebreid checken. Ook moest je door een poortje heen. Anders kon je het centrum niet in. Dit was om veiligheidsredenen. Super veilig. Ik vond het centrum niet zo fijn. Maar goed de rest was leuk.

 

Coronatest:

Toen we weggingen moesten we Corona testen. Geen bericht gehad in de Bus paniek. Op Schiphol kon je coronatest doen negatief. Bij aankomst op Schiphol ziek geworden en Corona gehad! Jammer was een week echt goed ziek.

Eten leven en genieten:

De hotel was erg schoon, faciliteiten waren fijn, je had een balkon. Een tweepersoonsbed.

Een super uitzicht op het hele park en andere hotelkamers.

Uitzicht in de nacht 

Deze vakantie was echt eten. Leven en slapen en relaxen.

Het eten. Je kreeg steeds verschillende dingen. Goed gevarieerde eten was er.

 

Super relaxed vakantie gehad. We kwamen veel Nederlandse mensen tegen. We hebben echt genoten. Ik raad jullie echt deze vakantie aan vooral de all inclusive reis is goed. Je hoeft je geen zorgen te maken over het eten. We hebben maar een keer buiten de deur gegeten om te proeven hoe het smaakte een dag voor onze vertrek. We hadden gegeten bij Seafood steak and kebab house antalya. Dit was het gerecht.

 

Dus je mist echt niets. Er is heel veel te doen in het hotel. Een dag was er een karaoke dag dat wil zeggen dat alle vakantiezangers mogen zingen. Ze hadden muziek. Een man kwam om skeelers drankjes brengen. Super leuk hebben we het gehad. Corendon heeft echt leuke vakanties. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zijn jullie wel eens naar Antalya geweest of zouden jullie erheen willen? Waar willen jullie op vakantie!!

2 thoughts on “Huwelijksreis all inclusive Corendon Antalya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.