Recensie: de ontmaskering Ingrid Rensen

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen De Ontmaskering van Ingrid Rensen. Vandaag ga ik dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

Cover

De prachtige zwarte cover waarop in een hand een vogel ligt oog heel mysterieus. De titel is in het rood gekopt en de naam van de auteur Ingrid Rensen en de Uitgeverij in het wit. Wauw hij is wel super mooi. Mijn complimenten aan de vormgever.

Goede thriller

Ik heb een haat liefde verhouding met thrillers, vooral de laatste tijd verschijnen er eerlijk gezegd niet echt geweldige thrillers. De meeste thrillers zijn zo commercieel geschreven dat je gewoon geen zin meer hebt om die verder te lezen. Het verhaal heeft meestal geen goede opbouw. De ontmaskering is anders. Het boek bevat de perfecte ingrediënten voor een  geweldige thriller: goede plot, meeslepend verhaallijn, spannende opbouw, goede uitwerking van de hoofdpersonen en een origineel verhaallijn. Wat mij het meest aantrekt in een thriller is dat hij origineel een vlot geschreven is. Ik moet aangespoord worden om door te lezen, het moet ook spannend zijn. Schrijf je niet aantrekkelijk dan ben ik algauw klaar. Ik neem dan niet meer de moeite om verder te lezen. De schrijfstijl van Ingrid Rensen is super goed. Ze beschikt over een vlotte pen. Als lezer kun je het boek niet meer wegleggen. Het verhaal is super goed uitgewerkt. Je wilt weten hoe het verhaal afloopt. Het boek bevat een origineel verhaallijn dat ik ook een pluspunt. Het boek begint meteen met een spannende plot. Als lezer voel je je meteen verbonden met het verhaal. Alsof jij de hoofdpersoon bent in het boek.

Meesterwerk

Het boek blikt in het leven van Sacha, die werkt al journaliste. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze krijgt vreemde briefjes en bizarre berichten. Het gaat er steeds erger aan toe. Sacha beleeft het heel heftig. Haar man vind het meer een kwajongensstreek. Ze heeft angst. Ik denk dat veel vrouwen zich zeker in wat elementen in het boek zullen herkennen als ze ook zoiets hebben meegemaakt of wel in hun omgeving hebben gezien. Dit boek is een meesterwerk. De auteur is er in geslaagd om een goede thriller te schrijven en mij te overtuigen dat er nog goede thrillers bestaan. Deze thriller was super spannend. Je leeft echt mee met Sacha in het boek. Het boek leent zich uitstekend voor een verfilming. Ik zou hier heel graag naar kijken.  Er waren wat spannende passages die echt op mijn netvlies zijn gebrand. Dit was een van die passages:

Je ziet er sprankelend uit vandaag. Je haren lichten door de zon iets op en je ranke nek komt mooi uit door je opgestoken haren. Er hangt een lok nonchalant langs je gezicht. Toch weet ik zeker dat hij er niet zomaar hangt, je hebt erover nagedacht en hem zorgvuldig langs je gezicht gedrapeerd met je slanke vingers. Eerlijk gezegd denk ik dat  je lang met je kapsel bezig bent geweest. Eerst heb je het uitgebreid geborsteld, vervolgens in een staart gewikkeld, een klip erin en met je soepele vingers een lok eruit gehaald. Je lijkt slank en toch weet ik dat je om je middel een vetrolletje hebt. Je ogen zijn groot waardoor je een lieve uitstraling hebt, maar de werkelijkheid is anders. De werkelijkheid die niemand kent, maar ik wel. M’n hart maakt een sprongetje als ik je zo zie lopen op de inrit. Nu ben je nog ontspannen en onbezorgd. Nu nog wel….

Er zijn zelden boeken geweest die vanaf de eerste bladzijde mijn aandacht hebben getrokken. De ontmaskering is een van die boeken. Wat een meesterwerk is dit. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit is eerlijk gezegd wel een van de beste thrillers ooit gelezen. Een echte thrillerfan kan dit boek zeker niet missen. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:


 

#samenwerking

2 thoughts on “Recensie: de ontmaskering Ingrid Rensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.