Recensie: De wind wijst de weg

Vandaag gaan we het boek De wind wijst de weg van Wouter Klootwijk reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Ee zien een meisje met zwart haar en een roze jurk opzij kijken aan de onderkant zien we roze reflectie in het water waar ze staat. Verder zien we nog 4 mensen op de achtergrond met plantenstruik . Er is een veer gevallen. Super mooie cover is dit. De cover voelt ook erg fijn aan.

Over het verhaal:

‘Hoe heet je?’ vraagt de jongen.
‘Geef me maar een naam, dan weet ik hoe ik heet,’ zegt het meisje.
De jongen kijkt naar het water.
En dan zegt hij het opeens. ‘Je heet Vera.’
‘Goed,’ zegt het meisje.

Jan en Vera vinden elkaar in een wereld waarin iets ergs is gebeurd. Ze weten niet precies wat, maar er is geen olie meer, geen stroom en nergens zijn ouders te bekennen. Een bijzonder verhaal over vertrouwen in de natuur en in elkaar: als je naar de overkant wilt, dan bouw je een vlot, de wind wijst de weg. Gaat het regenen, dan maak je een dak. Heb je honger, dan eet je de kersen die aan de bomen groeien. Maar de winter nadert…

Mijn mening:

Wat een prachtverhaal was dit. Echt helemaal een leuke kinderboek. Bijna ieder kind zal dit boek wel leuk vinden. Hier op de redactie houdt niet ieder kind van lezen maar alsnog gaven we dit boek aan hun om het te lezen. Ze hebben het toch gelezen en vond het erg leuk. Ze wilden het boek nog een keer lezen ook al was het uit. Dat is altijd een goed teken van een kind. Nog een keer lezen betekent automatisch dat ze het boek leuk vonden. We hebben het hier ook voorgelezen aan een iets jonger kind. Leuke tekeningen komen er voorbij in het boek. Dat maakt het verhaal nog meer af. Uitgeverij Leopold kiest altijd de goede auteurs uit om een kinderboek te schrijven. Het lastigste als een volwassen auteur is om een kinderboek te schrijven. Je maakt weer een ritje naar je jeugd of je verleden. Heel knap werk dat de auteur een prachtig verhaal heeft neergezet. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens van het boek:

De wind wijst de weg

Wouter Klootwijk

Fullcolour illustraties: Irene Goede

ISBN: 978 90 258 8087 3

€ 15,99

Vanaf 9 jaar

Verschijnt: 17 maart

 

Verkrijgbaar via Kinderboeken.nl

#samenwerking 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.