Recensie: Dolfje ontvoerd

Paul van Loon blijft onze favoriete auteur allertijde. Iedere keer wanneer zijn nieuwste boek verschijnt doen we een vreugde dans. Zo verscheen recentelijk Dolfje Ontvoerd. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee?

a

Dolfje weerwolfje heeft enorm veel delen. Dit is de 21ste deel in de serie. Dolfje maakt echt veel dingen mee. Deze keer wordt hij ontvoerd en hij hoort wat ze van plan zijn. Ze willen hem ontweerwolven. Kan hij op tijd ontsnappen?

Allereerst moeten we onze complimenten uiten over de cover van het boek. Wat een prachtige cover. Het boek is blauw waarop we dolfje zien wegsleuren door een man waarvan alleen de hand te zien is en een deel van de auto. Achter hem een andere jonge meid Noura die hem probeert te redden. Op de lantaarn zien we een kat naar beneden kijken. Wat een mooie en levendige cover. Het lijkt ons lastig om een ontvoering uit te beelden maar het is de illustrator Hugo van Look gelukt om prachtige illustraties te maken.

dolfje

48 hoofdstukken telt dit boek. Je merkt er helemaal niets van. Voor je het weet heb je het spannende boek uit. Tijdens het lezen kun je de spanning niet weerstaan. Het is ook een leerzaam boek. Wat doe je als je ontvoerd wordt? De ontvoering wordt echt op een goede manier beschreven in het boek.

“De rit duurt lang, misschien wel een uur.

Dolfje weet het niet.

Hij zit roerloos op de achterbank.

Hij moet steeds denken aan Noura.

Wat is er met haar gebeurd?

Hopelijk is ze niet gewond.

Wie zijn die mannen met hun zonnebrillen en hoeden?”

Een boek dat ons bij is gebleven uit onze jeugd is Dolfje zeker wel. Een boek waar we de delen meteen van kochten toen ze net uit waren. We hadden er alleen een paar gemist. Paul van Loon weet ons iedere keer weer te verrassen met een mega spannend boek. We verbazen ons ook iedere keer weer over het feit dat zijn boeken gewoon altijd origineel en spannend blijven. We hebben hem vanaf het begin meegemaakt. Ieder boek van hem blijft leuk. Zo ook Dolfje ontvoerd.

achterkant

Bijna alle kinderen zullen dol zijn op dit boek. Stiekem de volwassenen ook. Hier op de redactie hebben we naast volwassenen ook jongeren. Jong of oud, zij waren allemaal reuze-enthousiast over dit boek. Paul van Loon levert weer een meesterwerk met Dolfje Ontvoerd. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt 5 sterren.

Verkrijgbaar bij:

Winnaars BookSpot Literatuurprijs Fictie & Non-fictie 2019

 

Klik op de banner om het boek te bestellen.

 

# samenwerking lees diclaimer

 

17 thoughts on “Recensie: Dolfje ontvoerd

  1. Leuke recensie, helaas vinden mijn kleinkinderen de boeken niet zo leuk..maar ik ga ze toch weer pakken en ga samen (voor-) lezen..wie weet krijgen ze nu wel de smaak te pakken en dan koop ik meteen dit boek!

  2. Het roept bij mij jeugdherinneringen op. Ik lees nu samen met mijn dochter de boeken van Paul vam Loon. Zij is ook een fan van hem net als ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.