Recensie: het grote AVI boek van Paul van Loon

Bij Uitgeverij Zwijsen verscheen het boek Het grote AVI boek van Paul van Loon. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Paul van Loon liefhebbers:

Paul van Loon die blijft iedere keer origineel bij elk boek dat hij schrijft. Het verveelt je nooit. Vanaf onze kindertijd lazen we zijn boeken nu zijn onze kinderen aan de beurt. Het is natuurlijk erg leuk om verhalen te delen uit je eigen kindertijd met je kinderen.

Over het boek:

Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun eigen niveau en is er voor iedere lezer wat wils. Het boek is geïllustreerd door bekende illustratoren zoals Hugo van Look en Mark Janssen.

Onze mening:

Wat een leuke verhalen staan er in dit boek. De kinderen waren dol hierop. Super mooie tekeningen kwamen ervoor bij. De tekeningen waren afgestemd op het verhaal. Zo zie je bot, een dalmatiër ,ei, Dolfje weerwolfje, Noura weerwolfje, muis enzovoorts. Spelenderwijs maken kinderen kennis met een AVI boek en een goed verhaal. Als het verhaal spannend en goed is dan leest het kind het boek sneller uit en wil hij/zij ook graag meer boeken lezen. Dat was hier ook het geval. De kinderen vonden het boek erg spannend. Ze zijn sowieso al fan van Paul van Loon. Alles wat hij doet verandert in goud, wij begrijpen wel waarom. Hij is en blijft altijd goed. Zijn verhalen wordt steeds beter. Alhoewel ze altijd goed waren.

“O, komt daar een monster aan?

Een monster met een oog en een flapoor.

Van vijftien meter lang met strepen.

Het jaagt me na door de straten.

Het worst steeds groter onder het lopen.

Ik ren zo hard ik kan.

Toch haalt het monster me langzaam in.

Dan is het valk achter me.

´Doebie, kom me helpen.

Ik ben zo erg verdwaald.

Ik ben zo bang.”

Dit verhaal is aan alle kanten top. Het is erg fantasierijk. Er komen diverse dingen in voorbij zoals monsters, botjes en wolven. Alles is mogelijk in dit boek. Paul van Loon heeft weer eens bewezen dat hij de beste kinderboekenauteur allertijde is. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen.#samenwerking

One thought on “Recensie: het grote AVI boek van Paul van Loon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.