Recensie: Het meisje dat kon vliegen

Bij Uitgeverij Leopold verscheen het boek Het meisje dat kon vliegen van Victoria Forester. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Wat een mooie cover zien we van een vliegende meid met bruin haar en blauwe ogen. Het nodigt de lezers echt wel uit om het boek snel te lezen.

Over het boek:

Vliegen, het lijkt een gave maar het is een levensgroot gevaar. Pipers ouders houden haar kracht streng geheim, maar ze blijft stiekem oefenen: ze móét vliegen, ze kan niet anders.
In het diepste geheim wordt ze uitgenodigd voor een school voor kinderen met buitengewone gaven. Piper kan niet wachten! Maar al snel ontdekt ze dat er iets aan de hand is met die school. Er zijn verdiepingen waar ze niet mag komen. Is ze daar wel veilig?

Het meisje dat kon vliegen is bekroond met de Bank Street Best Children’s Book of the Year, Black Eyed Susan Award en Booklist Editor’s Choice en was genomineerd voor de Florida Sunshine State Young Readers Award, Young Hoosier Award en de Utah Beehive Book Award.
‘Ik kon niet ophouden met glimlachen terwijl ik het las (behalve wanneer ik af en toe moest huilen). Dit is een boek voor alle generaties. Bereid je voor op een hartverwarmend avontuur.’ – Stephenie Meyer (auteur van Twilight)

Onze mening:

Stiekem wouden we ook kunnen vliegen. Het was extra leuk om dit boek te lezen. Je gooide je fantasie er op los. In het boek draait het op Piper, ze kan vliegen. Piper´s moeder bevalt op een oude leeftijd van haar. De roddels verspreiden zich door het dorp. Tijdens het verschonen kwam de moeder van Piper erachter dat ze zweefde naast de tafel. Pipers gedrag begint steeds vreemder te worden. Zelfs een keer bij de arts gedraagt Piper zich raar.

“Ik zal vliegen net als de vogels. Ze dacht aan de jonge roodborstjes.“

“Ik kan vliegen´, riep ze naar de ochtend zon. Ik kan vliegen!”

`Piper mag niet van haar moeder vliegen. Stiekem vloog ze toch.“

“Ik ben zo licht als een wolk en zo vrij als een vogel.“

“Ik maak deel uit van de lucht en ik kan vliegen. “

Piper is niet zoals gewone meisjes. Vliegen is haar passie. Het boek is echt super spannend. Het boek kan je niet wegleggen. De auteur heeft het boek zo spannend geschreven dat we het boek binnen no-time hadden verslonden, dit hadden we niet eens door. Zo snel ging het. 239 bladzijdes telt dit spannende boek. Werkelijk alles is perfect aan dit boek, opbouw, spanning, verhaallijn. Het verhaal is erg origineel. Je ziet bijna nooit een kinderboek over dit soort onderwerpen. Waar het me wel een beetje aan deed denken maar dat ging niet over kinderen maar heksen is de tv-serie Charmed. Deze ging over drie heksen met gaven. Een beetje magie in het boek. Piper heeft een gave, een speciale gave die ze maar niet zomaar mag delen. Een boek over gaves dat is al heel lang geleden dat we dat hebben gezien. Vroeger werd er meer over geschreven. Echt leuk bedacht dit. Het boek is super tof geschreven. Het boek krijgt vijf sterren. Zeker een aanrader voor iedereen.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen: 

Nog een recensie van kinderboeken.nl 

De gemene moord op muggemietje lees je hier 

 

 

One thought on “Recensie: Het meisje dat kon vliegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.