Recensie: In de spotlights Marlies Verhelst

Bij Uitgeverij Eenvoudig communiceren verscheen het boek In de spotlights van Marlies Verhelst. Vandaag gaan we dit boek recenseren. Lezen jullie mee?

in_de_spotlights_-_lowres (1)

Eenvoudig communiceren heeft tot doelstelling om mensen die niet van lezen houden toch aan het lezen zetten door middel van leuke verhalen. Dat lukt ze zeker altijd. Wij hebben hier op de redactie ook redacteurs die niet echt fan van lezen zijn, maar boeken van eenvoudig communiceren trekt hun zeker aan. In de spotlight hebben we hier allemaal gelezen.

beautyandbooks

Het boek is actueel, interessant en boeiend geschreven. Als lezer blijft het boek je de hele tijd boeien. Je kunt niet meer stoppen met lezen. In dit boek draait het om Noor. Zij heeft geen zin om te leren, vind het eigenlijk ook moeilijk. Ze houdt ervan om naar vloggers te kijken. Haar zus Yasmine is goed in dansen. Haar ouders zien Noor niet echt staan. Wie is zij eigenlijk?

“Ruim je spullen op!’

Laat niets slingeren!’

Wat ik vind, gooi ik gewoon, weg, hoor.’

In haar kamer ploft Noor op bed. Ze trekt haar laptop naar zich toe en klapt hem open. Yes! Er is een nieuwe video online op het beautykanaal van Marsha. Noor zet haar koptelefoon op en kijkt naar de intro. lekker even geen gezeur aan haar hoofd.

Ik denk dat veel jonge meiden zich in dit verhaal zullen herkennen. Tegenwoordig kijken veel jongeren naar vlogs, ontdekken ze hun talenten, houden niet van leren enz. Naast een prachtige verhaal worden de lezers verrast door prachtige illustraties in het boek. Zo zien we twee champagneglazen, make-up poeder, balletschoenen, mascara enzovoorts.

De weg naar huis lijkt langer dan normaal. Noor heeft geen tegenwind, maar toch lijkt haar fiets nauwelijks vooruit te gaan. Dat rottige cijfer wil niet uit haar hoofd. Bij elke trap hoort ze de stem van De Jongh. Een 1. Een 1. Een 1.

Langzaam haalt ze de huissleutel uit haar zak. Nog langzamer draait ze de sleutel om. Geen balletschoenen. Geen tas van Yasmine. Haar zusje is niet thuis. Het liefst ging Noor meteen naar haar kamer, maar ze kan beter zo normaal mogelijk doen. Dus hangt ze haar jas op, zet ze haar schoenen in het rek onder de kapstok en loopt de woonkamer in. Mama zit aan de eetkamertafel te werken op haar laptop.

‘Hoi’, zegt Noor.

‘Hoi, hoe was het op school?’

‘Goed’, zegt Noor.

‘Goed?’

‘Ja.’

Mama kijkt haar vreemd aan. ‘Moet je me niet iets vertellen?’

De Jongh! Zou mama al weten van het spieken en het cijfer?

Ook de cover is geweldig we zien twee meiden de ene kijkt in de spiegel met blauwe nagellak en de andere kijkt tegenover. Wauw wat een mooie cover. In de spotlights is echt een prachtig verhaal. Het bevat de perfecte ingrediënten voor een geweldige boek: een goed verhaallijn, een mooie cover, leuke illustraties, meeslepend verhaal. Wij zijn helemaal fan van het boek. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen.

Overige gegevens:

Auteur: Marlies Verhelst
Illustraties: Jitske Wadman
Coverontwerp: Jurian Wiese
Redactie: Nicolet Oostlievense
ISBN: 978 90 8696 497 0
Aantal pagina’s: 96
Gebonden en geïllustreerd

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

Pssst kersttip!

#samenwerking lees disclaimer

14 thoughts on “Recensie: In de spotlights Marlies Verhelst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.