Recensie: Kijk rond in je lichaam

Vandaag gaan we het boek Kijk rond in je lichaam verschenen bij Uitgeverij Usborne reviewen. Lezen jullie mee?

 

Cover:

De cover is prachtig. We zien diverse dingen. We zien een gekleurde geraamte. Een arts doet de gedeelte van de hersencellen open. De andere arts is bezig met de teen. Weer een andere met de voeten. De andere artsen zitten op bloedlichaampjes. Echt wauw wat mooi is dit. Het past echt goed bij de inhoud va het boek.

 

Over het boek:

Prachtig flapjesboek waarin wordt uitgelegd hoe het menselijk lichaam werkt. Heldere, originele kleurenillustraties en diagrammen laten alle belangrijke organen van het lichaam zien. Met grappige, duidelijke en informatieve tekst en meer dan 50 flapjes die na opening extra gedetailleerde tekeningen laten zien.

Onze mening:

Het boek is super interessant en leerzaam .Het blikt op 15 dingen: je geweldige lichaam, eten en ontlasting, ademhalen, bloed rondpompen, botten en spieren, de hersenen, de zintuigen, drinken en plassen en woorden over het lichaam. Er wordt veel informatie gegeven op een gemakkelijke wijze. Iedereen kan dit makkelijk volgen. Dit is echt goed voor kinderen en of iemand die iets wil ontdekken en leren over het lichaam.

“Je hart pompt voortdurend rond in je lichaam.”

“Elk onderdeel van je lichaam bestaat uit miljoenen bouwsteentje, de cellen.”

Bepaalde geraamtes de afbeeldingen in het boek kunnen je opendoen. Dan zie je eerst dus de longen, lever maag en trek je hem open dan zien we de nieren. Echt een leuke doeboek. Dan kun je ook rode bloedcellen opentrekken Je hebt zowel kleine als grote plaatjes in het boek. Die van eten en ontlasting is echt groot en duidelijk.

“Als je bedorven voedsel eet, duwt je maag het terug door je slokdarm, en geef je over. “

 

“Junkfood bevat te veel suiker en vet.”

 

Prachtig boek:

De plaatjes zijn prachtig, het verhaal is ook echt prachtig. Onze complimenten naar de illustrator van het boek. Ook complimenten naar de auteurs. Ze vertellen heel makkelijk over je lichaam. Je blijft maar kijken naar de prachtige tekeningen en de makkelijke en toegankelijke tekst.

De plekken waar twee botten samenkomen heet een gewricht.

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen. Hopelijk worden er meer van dit soort boeken gemaakt. Werkelijk alles is goed aan dit boek, zowel de inhoud als de plaatjes. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Klik op de banner om het boek te bestellen:#samenwerking

4 thoughts on “Recensie: Kijk rond in je lichaam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.