Recensie: Lente met muis van Pauline Baartmans

Bij uitgeverij Holland verscheen het boek Lente met muis van Pauline Baartmans. Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Wat een schattige gele cover met een grijze muis en roze oortjes. Hij zit te schommelen. De cover maakt je helemaal blij.

Over het boek:

Het succesvolle ‘Thuis bij Muis’-concept van tien korte voorleesverhaaltjes op rijm vind je ook in dit boek terug. Het boek is opgebouwd rondom het thema lente: de eerste sneeuwklokjes, zonder jas buiten spelen, Pasen, de grote schoonmaak, koningsdag en nog veel meer.

‘Thuis bij Muis’ won een Leespluim (juli 2019)

Uit het juryrapport: ‘Thuis bij muis is een gezellig boek, vol verhalen en tekeningen. De eenvoudige, lieve lijntekeningen in zachte kleuren zijn prettig om naar te kijken. Voor jonge peuters kan dit boekje betekenis geven aan de wereld dichtbij, met grapjes waar je samen om kunt lachen.’

 

Onze mening:

Wat een leuke kinderboek. In het begin ien we muis opstaan van zijn bed samen met beer en ze gaan naar buiten. Wat een leuke dichterlijk boek. Veel rijmpjes en veel gezelligheid daar draait het om in het boek. Ze maken verschillende avonturen mee te denken valt aan Pasen, in de moestuin, op de schommel en badjesdag.

Dit boek was echt geliefd bij alle kinderen hier op de redactie. Het is heel zelden voor gekomen dat de kinderen opnieuw een boek wilden lezen. Bij dit boek was het het geval. Ze hebben het boek een paar keer achter elkaar gelezen. Hij ligt nu op onze boekenplank met favoriete kinderboeken ever. Ze pakken het regelmatig van de boekenplank en willen dit boek weer lezen.

Wat heeft Pauline Baartmans goed werk geleverd. Het verhaal dichtend en wel samen met illustraties waren echt top. Tien mini hoofdstukken en 53 pagina’s telt dit prachtige boek. Je leest het makkelijk weg. Ieder kind zal hier dol op zij. Hier op de redactie was iedereen verliefd op dit boek. Zeker een aanrader voor ieder kind.

Overige gegevens:

Gebonden met padded cover

64 pagina’s
ISBN: 9789025114602

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen: 

#samenwerking lees disclaimer

8 thoughts on “Recensie: Lente met muis van Pauline Baartmans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.