Recensie: Lorenzo Da Ponte door Jeannick Vangansbeke

In dit boek blikt Vangansbeke in het leven van Lorenzo Da Ponte, dichter en pretpriester van Mozart, Salieri en Soler.

20170903_151612

 

 

 

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel ‘Leven’  geeft allereerst een inleiding, afkomst Wenen, Londen en New York. Het tweede deel is Oeuvre en vertelt over Venetië, Dresden en Wenen, Londen, Bibliografie, selectieve discografie en webbibliografie en tot slot een index.

“Getto is een woord dat ontstond in Venetië, in 2016 precies 500 jaar geleden. Het woord is afkomstig van ghettare, met ijzer beslaan. De oude ijzergieterij van de stad stond immers op dat eilandje dat nu aan de joden werd toegewezen als verplichte woonplaats. Lorenzo da Ponte is de naam van een bisschop die een bekeerde jood uit een Venetiaans stadje 60 kilometer ten noorden van Venetië zijn naam gaf.”

Het boek is erg interessant geschreven. Hiernaast zijn er ook foto’s te vinden in het boek van o.a. Benucci, Beaumarchais, Dan Ponte als prof  aan Columbia en Anna Grahl, zijn vrouw. Het boek zal een breed publiek aanspreken. Zeker een aanrader voor iedereen. Ik heb met veel plezier een boek over zijn leven gelezen.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt.

3 thoughts on “Recensie: Lorenzo Da Ponte door Jeannick Vangansbeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.