Recensie: Losse honden Alja Spaan

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen het boek Losse Honden van Alja Spaan. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Over het boek en de auteur:

Alja Spaan (Sint Pancras, 1957), schrijft vanaf haar elfde dagelijks (zowel proza als poëzie), was van alles maar vooral creatief. Haar huis in Alkmaar werd Atelier 9en40 waarin ze tot 2013 kunst- en poëzieprojecten deed. Onder die naam gaf ze anderen en zichzelf uit. Ze verscheen ook in verzamelbundels maar werd bekend door de Turing Gedichtenwedstrijd 2015.

Nu organiseert zij Reuring, een taalplatform in Alkmaar. Zij is voorzitter, coördinator en redacteur bij het literaire e-magazine Meander en tevens verbonden aan het Dagboekarchief.

De bundel Misschien moet alles eerst op tekening hersteld (Watervis, 2017) vormt haar eigenlijke, volwaardige debuut als dichter. Het jaar erop verscheen Tegen het vergeten en voor de behoedzaamheid (IndeKnipscheer, 2018).
Een optreden van Joost Prinsen (Oudejaarsavond, 2020, Matthijs van Nieuwkerk) maakte haar gedicht geen rijmwoord voor populair.

Alles van en over haar verschijnt op https://aljaspaan.nl/profiel/https://aljaspaan.nl/

Alja Spaan onttovert de wereld maar laat nooit de magie verdwijnen. (Karel Wasch)

Onze mening:

Het is alweer een hele tijd geleden dat jullie een recensie lezen over het een gedichtenbundel. Vaak vinden we ze niet meer zo leuk de laatste tijd. Corona heeft iets goeds gedaan je hebt meer vrije tijd, alleen vinden we deze tijd niet zo leuk meer zeker niet met die 2G 3G toestanden. Deze dichtenbundel is echt super goed. Bij het zien van de eerste gedicht waren we al verkocht. Het was al duidelijk deze auteur heeft echt dichterstalent. 52 pagina´s leesplezier. Wat een goede gedichtenbundel was dit.

“Men is niet meer gewend aan het licht in de ochtend. Aarzelend tot bukken neigend omdat we nu te zien zijn, al zijn de holen nog zwart en de ramen nog gesloten. Niet meer op de tast de gang door en rechts omslaan, niet meer het licht in de keuken aan of onder het helle schijnsel op de werktafel

Het document vinden en openen, alles zoveel zachter nu we kunnen zien. Een licht schuldgevoel omdat we wellicht vergeten zijn op te staan, deze dag als een vrije dag beschouwden, eindloos lang

Zouden kunnen doen over iets simpels als dit. Toch is er niets buiten. De stilte hangt bijna roze tussen de lege bakken nog en kleurt de rode daken, het wolkenwit grijs een zwaar, de honden slapend in zachte manden.”

21 gedichten bevat dit bijzonder dichtenbundel. Stuk voor stuk bijzondere en leuke gedichten waren het. Een gedichtenliefhebber moet deze bundel hebben gelezen. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens:

Losse honden

Auteur: Alja Spaan

ISBN: 9789464248920

Soort boek: Paperback / softback

Aantal pagina’s: 56

Publicatie datum: 22-11-2021

Prijs: € 14.95

 

Verkrijgbaar vanaf 22 november bij klik op de banner om te bestellen:

Bestellen kan ook via de Uitgeverij, klik hier voor een directe link. 

Graag willen we Uitgeverij Aspekt bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar!

#samenwerking

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.