Recensie: Reis naar de bron

Bij Uitgeverij Paris Books verscheen het boek Reis naar de bron. Dit boek gaan we vandaag reviewen lezen jullie mee???

 

Cover:

Paarse cover met water en oranje titel. Je wordt rustig van de rustgevende cover. Je ziet twee druppels water. Wat een prachtige cover is dit. Het past goed bij het verhaal.

Over het boek:

David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Machtige vijanden bedreigen hem en hij moet vrezen voor zijn leven. Trauma’s uit zijn jeugd en vergeten droombeelden dringen zich op en dwingen hem onder ogen te zien dat zijn leven een puinhoop is. In de liefde stapelen de mislukkingen zich op. Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester, maar diens wijze lessen vormen slechts een begin van wat hij te leren heeft. In de extase die hij hongerig blijft zoeken vangt hij een glimp op van het paradijs, maar zelfs de zuiverste liefde kan geen standhouden wanneer ze is geboren uit verraad. David is vastbesloten alle hindernissen te overwinnen, al heeft hij dan nog geen idee van de lange, barre tocht die hem te wachten staat en de vele obstakels die hij zal tegenkomen. Het wordt zowel een reis naar binnen als naar buiten, via tot de verbeelding sprekende plaatsen in de wereld die hem steeds een stukje verder brengen op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron. Als hij zijn werkelijke doel eenmaal bereikt heeft, ziet dat er heel anders uit dan hij ooit had durven dromen.

 

Onze mening:

 

Vanaf de eerste bladzijde wordt het duidelijk dat Han erg goed kan schrijven. Als lezer voel je een connectie met het verhaal. Zo goed vertelt hij het. Alsof je naar een film kijkt. Dat lukt maar weinig auteurs. De dialogen zijn erg goed uitgewerkt. Vaak zijn sommige dialogen in bepaalde boeken echt verwarrend. Hij zet ze erg goed neer. Het verhaal is makkelijk te volgen. Je leest niets zwaars zeg maar. Het verhaal leest als een trein. Voor je het beseft heb je het boek binnen no-time uitgelezen. De auteur schrijft op een dichterlijke en begrijpbare manier. Dat zie je ook niet vaak. Wij vinden het fijn als een auteur op een dichterlijke manier schrijft. Je maakt kennis met diverse aspecten in het boek van zingeving tot en met liefdesproblemen. David die wil begrijpen wie hij is. Hij denkt anders dan de gemiddelde mensen. Eva begrijpt hem.

‘Ik zie dat ook, spiritualiteit gaat inderdaad niet over een kracht die van buitenaf komt, zoals bij religies waar een externe autoriteit, een god, waakt over leven en dood, maar is verbonden met eigen innerlijke autoriteit. Ik geloof dat liefdevolle en vrede brengende krachten alleen maar in het hart kunnen groeien. Soms zitten ze diep verborgen, soms komen ze openlijk en vibrerend aan de oppervlakte…’

Dit stuk is zo diepgaand geschreven dat je er rustig van wordt. Alsof alle stress weggaat uit je leven. Ieder hoofdstuk van het boek begint met wat quotes of wijsheden. Heel mooi gedaan. Diverse wijsheden komen voorbij. Zoals deze:

‘Als de deuren der waarneming werden gereinigd, zou alles zich aan de mens vertonen zoals het is, oneindig. Want de mens heeft zichzelf zo lang opgesloten totdat hij alle dingen ziet door de smalle spleten van zijn spelonk.‘

‘Geliefden komen elkaar niet zomaar ergens tegen. Ze waren altijd al in de ander verscholen.’

‘Bij het inslapen valt de druppel in de oceaan bij het ontwaken valt de oceaan in de druppel.’

 

Meesterwerk:

Wat een prachtig boek is dit. Dit boek lees je niet, dit boek voel je. Alle zintuigen nemen het verhaal echt waar. Het verhaal slaat zich op in je geheugen. Het lijkt meer dan een gewoon verhaal. Zo diepgaand is het geschreven. Heel knap werk van de auteur. Het is een meesterwerk. Het boek is een dikke pil maar je merkt er tijdens het lezen absoluut niets van. Het is informatief, goed en heel erg diepgaand geschreven. Als lezer heb je een connectie met het verhaal. Het boek is echt een gat in de markt. Het onderwerp sowieso. Je ziet niet veel van dit soort type boeken op de Nederlandse markt. Dat is jammer want dit zijn een van de leukste type boeken die er bestaan. Wij zijn echt benieuwd naar deel 2 Reis van de hoop  en deel 3 Reis van de feniks. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:

https://hanbekkers.myonline.store/c-5474950/reis-naar-de-bron/

Verkrijgbaar als paperback en als e-boek.

#samenwerking

One thought on “Recensie: Reis naar de bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.