Recensie: Werktitel: mens Isa Grutter

Bij Uitgeverij de Harmonie verscheen het boek Werktitel: mens. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

De cover is super leuk. Het is beige van kleur. De titel , de naam van de uitgever en twee andere subkoppen koppen in het zwart. Drie illustraties van mensen zijn ook zwart. Een minimens is te zien in een blauwe aarbol. De naam van de auteur en lip uit de hand bij planten en dieren zien we in het rood. Ook een tekst is in het rood doorgehaald. Wat een megagoede cover. Zoals we de illustraties op de cover zien zo zien we deze ook in het boek.

Over het boek:

God zag dat het bijna goed was. De aarde draait, de binnenkant is zwaar genoeg om de bergen er niet af te laten vallen. De afstand tot de zon is stabiel en sterren zijn er genoeg. Het werkt, maar dan slaan de twijfels toe. Wanneer is het goed genoeg?

WERKTITEL: MENS is het debuut van illustrator Isa Grütter (1993) waarin ze de weinig bescheiden taak op zich neemt de eerste schetsen voor de mens op te tekenen. Ook zij gooide haar rustdag overboord om prototypes en voortplantingssystemen aan haar kritische blik te onderwerpen en vroeg zich gaandeweg af of het ooit goed genoeg zal zijn.

Mens zijn:

Bijna niemand heeft ooit een boek geschreven en getekend over wat de mens precies is. Dit boek vertelt je in tekenvorm wat de mens is, doet, hoe hij loopt, hoe hij beweegt, hoe zijn haargroei verloopt, hoe je ouder wordt, hoe de ledematen werken. In dit boek zie je prachtige illustraties.

“Oud mens is super harig.”

“Nieuw mens is kaal!”

Ze heeft het zelfs over cellen in haar boek. Het lijkt wel alsof je een mini biologieles krijgt in dit boek.

“ Nieuw mens is celcombi.”

Ze vertelt ook hoe je lichaam van binnen werkt. Je ziet leuke plaatjes waarin dat wordt verteld. Je bloedbaan, celopslag, je klieren, nieren, voedesopslag, zenuwen worden allemaal verwezen in het boek. Hoe beweegt de mens wordt ook goed beschreven.

“2 voor verplaatsing onder aan lichaam.”

Prachtig: 

Wat een prachtige tekeningen en slogans komen er in voorbij. Een heel apart (positief) en megagoed boek. Met veel pleziers hebben we dit boek waargenomen. Dit boek lees je niet dit boek voel je. Je kijkt naar de plaatjes en de teksten moet je niet al te letterlijk nemen is waarschijnlijk de boodschap van de auteur. Stiekem denken we ook dat ze zich een beetje door de Bijbel heeft laten inspireren. Dit is een van de meeste complete boeken met tekeningen over het mens zijn. Bijna niemand heeft het op haar manier gedaan. Ze heeft het ook humorvol gedaan. Er zitten veel grappige passages en ook een paar serieuze passages in het boek.

Verdubbeling per generatie: binnen 33 generaties 7 miljard mensen is wereld vol met 20 m2 p.p.

Probleem: doodgaan niet meegerekend zonder doodgaan is oudste tegen de tijd dat er 7 miljard mensen zijn 660 jaar verveling is escalatie.

Wie iet smeer over de mens op een humorvolle wijze wil lezen moet dit boek echt lezen. JE LEERT de mens kennen zoals we er nooit over hebben gelezen. De creatieproces van de mens. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen. Dit krijgt vijf sterren.

Wauw wat een prachtig boek is dit. We geven dit boek vijf sterren.

Overige gegevens van het boek:

ISBN 978 94 6336 124 8
paperback
Aantal pagina’s 96
Prijs € 22,50
NUR 360
april 2021

 

Klik op de banner om het boek te bestellen:Graag willen we uitgeverij Harmonie hartelijk bedanken voor een recensie-exemplaar

 

 

 

Eén gedachte over “Recensie: Werktitel: mens Isa Grutter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.