Recensie: Spuit Elf wordt brandweerolifant

Bij Uitgeverij Leopold verscheen het boek Spuit Elf wordt brandweerolifant. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Een schattige olifant brandweerman zien we met een brandweerauto een trappetje en een kat. Op de achtergrond een paarse brandend huis. Wat een mooie cover is dit. Het past precies bij de inhoud van het boek.

 

Over het boek:

“Aan de kant! Waar is de brand?
In de brandweerkazerne gaat het alarm.
De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens, op weg naar de brand.
Maar Spuit Elf is weer eens te laat.
Hij slaapt door alles heen.
Of hij zit net met een boek op de wc.
Of hij is zijn helm kwijt…
Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant worden?

Passend bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil.”

Onze mening:

Een boek dat op de site kinderboeken.nl staat vermeld is bijna altijd erg leuk. Ze kiezen zoveel toptitels uit. De boekenkeuze en genre is enorm. Wie zelfs niet van lezen houdt gaat het ook leuk vinden zoveel keuze is er. Veel kinderen houden niet van lezen. Hier hadden we in het begin ook last van. We kiezen dan een leuke prentenboek uit of een boek met een dier waar de kinderen van houden. Dat is echt een enorme taak om kinderen die niet willen lezen aan het lezen te krijgen. De meeste kinderen houden nu wel van lezen. In het begin was het echt een klus om ze aan het lezen te krijgen. Maar naderhand als je zelf ook steeds boeken leest volgen de kinderen de ouders automatisch op. Nu zijn kinderen hier dol op lezen. Iedere keer wanneer er een nieuwe kidnerboek op de deurmat van onze redactie ploft rennen ze met zijn allen naar de deur om het boek te lezen. Dan is nog de vraag wie als eerste mag. Dit boek Spuit elf wordt brandweerolifant is echt super leuk. Het is een toegankelijk boek. Alle kinderen waren dol op dit boek. Ook vonden ze de plaatjes echt mooi. Met plaatjes en een verhaal vertelt de auteur hoe een brandweer werkt.

De sirene gilt, het zwaailicht gaat aan en uit, de banden gieren in alle bochten.

TATUUT, TATUUT, TATUUT!

Opzij, opzij!´

De brandweerolifanten sjezen zingend voorbij.

´is er een brand in de schoorsteen of de keuken?

Een kelder die onder water staat?

Je kunt ons altijd bellen hoor!

Daar ijn brandweerolifanten voor.

Katten in de bomen,

Een weggewaaid dak…

Je belt ons maar,

Wij staan voor je klaar.´

 

Origineel idee:

Dit boek is echt origineel. Je komt niet vaak een boek tegen met een olifantenbrandweer in de hoofdrol. Dit boek past uitstekend bij het thema van de kinderboekenweek worden wat je wil. Kinderen zijn op deze leeftijd bezig met het bedenken van wat ze willen worden. De jongens hier op de redactie vonden de taak van een brandweer nu wel interessant. Het boek heeft wel geholpen. Nu maar hopen dat ze later er nog steeds zo over denken. Brandweerman zijn is echt dankbaar werk. Wat een prachtig boek was dit. Zeker een aanrader voor iedereen. We zijn ook benieuwd naar andere boeken in de serie. Dit boek krijg vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:

 

 Graag willen we Uitgeverij Leopold bedanken voor een recensie-exemplaar.

 

Lees ook de recensie van het meisje dat kon vliegen hier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.